Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , , , » Slimme radiatorthermostaat / slimme radiatorknop

Slimme radiatorthermostaat / slimme radiatorknop


Met een radiatorthermostaat kun je de temperatuur per radiator (dus per kamer) tot op de graad nauwkeurig instellen. Een slimme radiatorthermostaat / slimme radiatorknop gaat nog verder, deze radiatorknop kun je via WiFi en een app met je smartphone of tablet programmeren en bedienen.


Dat biedt vele mogelijkheden, en met een radiatorthermostaat kun je bovendien veel energie besparen. Je kunt de radiatoren namelijk heel makkelijk alleen aanzetten op de momenten dat dat mogelijk is.

Slimme radiatorthermostaat in de badkamer

Neem bijvoorbeeld het toepassen van een radiatorthermostaat in de badkamer. Je stelt de temperatuur van deze thermostaat los in van de thermostaat elders in huis, dus je kunt hem ook apart programmeren. Zo zorg je er voor dat de temperatuur in de badkamer een bepaald aantal graden is als je opstaat en dat deze kort daarna weer uitgeschakeld wordt. 's avonds kun je hem opnieuw laten opwarmen.

Besluit je tussendoor een bad of douche te te nemen? Dan zet je via de app op je mobiele telefoon even voordat je naar de badkamer vertrekt de verwarming in de badkamer vast aan. Dat kan ook als je niet thuis bent.

Slimme radiatorthermostaat in de slaapkamer, kinderkamer en studeerkamer

Ook in de slaapkamer(s) is een slimme radiatorknop erg handig. Los van de temperatuur in de huiskamer kun je de radiator in de slaapkamer of kinderkamer uitzetten en pas aan laten gaan als dat nodig is. Je hoeft dus niet meer in iedere kamer in huis in dezelfde mate te verwarmen.

Ook in andere kamers in huis, los van de woonkamer, kan zo de temperatuur worden uitgeschakeld of lager worden gezet dan in de woonkamer. Bijvoorbeeld in de kinderkamer waar de kinderen spelen of in de studeerkamer of werkkamer. Zet daar alleen de verwarming aan op de dagen en tijden dat je er normaal gesproken werkt. En pas dat eventueel bij gelegenheid aan via de app op je telefoon.

Dit alles geeft met een slimme radiatorthermostaat / slimme radiatorknop veel gemak en comfort en kan er voor zorgen dat je veel energie en geld bespaart omdat er in diverse ruimtes in huis geen verwarming brandt als dat niet nodig is.

Kijk bij het overzicht radiatorthermostaten wat er allemaal aan dit soort slimme radiatorknoppen te koop is en maak van een gewone radiator een slimme radiator. Je vindt daar ook goede gewone thermostaten voor op een verwarmingsradiator.


Onderwerp:
Hierboven informatie over de slimme radiator/ slimmer radiatorknop. Met een radiatorthermostaat kun je de temperatuur per ruimte bepalen. Bij een slimme radiatorthermostaat kan dat ook via je smartphone geprogrammeerd en bediend worden. Je kunt bijvoorbeeld per tijd de temperatuur per kamer instellen. Hierboven aanbiedingen van slimme radiatorknoppen en andere radiatorthermostaten.
Menu :