Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Stille ventilator voor de slaapkamer

Stille ventilator voor de slaapkamer


Als je 's nachts een ventilator gebruikt om de slaapkamer te koelen terwijl je slaapt wil je natuurlijk geen ventilator die veel geluid produceert tijdens te koelen. Daarom hier aandacht voor stille ventilatoren die daarbij zeer geschikt zijn voor de slaapkamer.


In het overzicht met aanbiedingen stille ventilatoren vind je tientallen ventilatoren die niet meer dan 40 decibel aan geluid produceren. Dat is een bijzonder laag geluidsniveau dat geen enkel probleem geeft om in slaap te komen.

Veel verschillende ventilatoren

In dit overzicht heb je de keuze uit verschillende soorten ventilatoren in diverse prijsklassen. De prijzen lopen uiteen van minder dan 20 euro voor een fluisterstille tafelventilator tot heel luxe geavanceerde ventilatoren van enkele honderden euro's. Kijk voor alle specificaties, mogelijkheden en prijzen bij de bovenstaande aanbiedingen.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten ventilatoren die je in het overzicht met stille ventilatoren tegenkomt.

Tafelventilator

Zoek je een goedkope stille ventilator? Dan kom je in eerste instantie op een tafelventilator uit. Dit zijn de goedkoopste ventilatoren. Ze hebben geen statief zodat je ze op een tafel, plank of je nachtkastje moet plaatsen. Je kunt ze ook op de grond zetten en omhoog richten, maar dan is de luchtstroom niet optimaal dus dat raden we af. Een tafelventilator werkt het best als deze op gelijke hoogte staat of hoger terwijl hij naar jou toe gericht is.

Statiefventilator

Een statiefventilator geeft je wat dat betreft meer vrijheid. Dit is een ventilator op een poot die op hoogte kan worden gesteld. Een statief ventilator is beter geschikt voor de slaapkamer dan een tafelventilator. Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen bij de aanbiedingen van stille ventilatoren.

Torenventilator

Een torenventilator heeft als voordeel dat deze beschikt over meerdere ingebouwde (kleine) ventilatoren waardoor deze in hoogte een ruim bereik hebben. Heb je een hoog bed? Dan moet een torenventilator vaak wel op een verhoging worden geplaatst om te voorkomen dat alle koele lucht onder of tegen het bed aan geblazen wordt.

Vloerventilator

Bij de stille ventilatoren kom je ook diverse vloerventilatoren tegen. Dit zijn lage ventilatoren (zonder poot of statief) die je op de vloer plaatst en omhoog richt. Prima als je een stille ventilator zoekt voor in de woonkamer of werkkamer, maar minder geschikt voor gebruik in de slaapkamer omdat ook hier het bed de luchtstroom hindert.

Luchtkoeler

Een luchtkoeler is een wat geavanceerdere ventilator. Waar bij een standaard ventilator alleen lucht verplaatst wordt, koelt een luchtkoeler daadwerkelijk de lucht. Dat gebeurt omdat de lucht langs een koelelement met water wordt geblazen. Dat maakt luchtkoeler effectiever dan een ventilator zonder dat je een afvoerslang nodig hebt zoals bij een airco het geval is.

Plafondventilator

Hoewel plafondventilatoren veel in slaapkamers gebruikt worden maken deze ventilatoren vrij veel geluid in verhouding tot de stille ventilatoren in het bovenstaande overzicht.

Tip: Bij de aanbiedingen van ventilatoren vind je het aanbod aan ventilatoren van alle goede online winkels.


Zie ook:


Samenvatting:
Voor wat voor soort ventilator je ook kiest, als je een ventilator voor op de slaapkamer koopt is het belangrijk dat het een stille ventilator is. Hierboven vind je daarom een overzicht met alle goede stille ventilatoren. Kies uit dit overzicht je beste stille ventilator voor de slaapkamer.
Menu :