Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Volautomatische koffiemachine: informatie

Volautomatische koffiemachine: informatie

De naam zegt het al. Een volautomatische koffiemachine is een koffieapparaat die alles zelf doet. Zelfs verse koffiebonen malen. Met een druk op een knop heb je een kop verse koffie van versgemalen koffiebonen.


Volautomatische koffiemachines ken je van de horeca, van kantoren en andere professionele toepassingen. Maar ook voor thuis is zo'n volautomatische koffiemachine tegenwoordig heel interessant. Je koopt ze vandaag de dag al voor een paar honderd euro.


Waar koop je goedkoop zo'n volautomatische koffiemachine?

Een automatische koffiemachine is vandaag de dag heel betaalbaar. Kijk maar bij de beste winkels om een koffiezetapparaat te kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.

Er zijn tegenwoordig al volautomatische koffiemachines van Philips. Krupps, De'Longhi en Melitta die je onder de 300 euro kunt kopen.


Met 1 druk op een knop koffie, ook thuis!

Het grote voordeel van een volautomatische koffiezetter is dat je met één druk op de knop je koffie krijgt. Lekker makkelijk, want geen gedoe met cups of koffiefilters.

Bovendien is het heerlijk verse koffie, want een volautomatische koffiemachines maakt de koffie van verse koffiebonen die pas gemalen worden als de koffie wordt. Zo duurt het zetten van een bakkie wel een paar seconden langer, maar daar krijg je dan wel een heerlijk geurende bak verse koffie voor terug.


Latte Macchiato, cappuccino of andere speciale koffie

Een ander voordeel van een volautomatische koffiemachine is de mogelijkheid om met diezelfde druk op de knop (maar dan een andere knop) een cappuccino of latte macchiato te maken. Ook zijn er koffiemachines met een melkslang (cappuccinatore) of een stoompijpje (pannarello) om melk op te schuimen. Het toevoegen van melk aan een volautomatische koffiemachine is overigens heel erg eenvoudig. Meestal is het een kwestie van een slangetje in een pak of fles koffiemelk steken.


De beste koffiemachines uit de test

Zoek je de beste goedkope volautomatische koffiemachine? De beste volautomaat waarmee je ook een cappuccino wilt maken? Of ga je voor de beste koffiemachine met een grote capaciteit, bijvoorbeeld voor een klein kantoor? Bij de beste koffiemachines uit de test vind je alle beste koffiemachines uit vergelijkende testen. Het betreft testen van koffiemachines van de consumentenbond, maar ook van tijdschriften, vergelijkingssites en andere koffie experts.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een koffiezetapparaat te kopen voor alle prijzen en mogelijkheden, of kijk bij de beste koffiemachines uit de test voor de beste volautomatische koffiemachine volgens de experts.

Zie ook: Informatie en tips keuken


Samenvatting:
Met een volautomatische koffiemachine / espressomachine krijg je met één druk op de knop een kop versie koffie. En niet zo maar koffie, maar koffie van vers gemalen koffie. Met veel van deze volautomatische koffiemachines / espressomachines kun je niet alleen gewone koffie (lungo) en espresso maken, maar bijvoorbeeld ook een latte macchiato of een koffie verkeerd.

Menu :