Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Volautomatische koffiemachine: informatie

Volautomatische koffiemachine: informatie

De naam zegt het al. Een volautomatische koffiemachine is een koffieapparaat die alles zelf doet. Eventueel zelfs verse koffiebonen malen. Met een druk op een knop heb je een kop verse koffie.


Volautomatische koffiemachines ken je van de horeca, van kantoren en andere professionele toepassingen. Maar ook voor thuis is zo'n volautomatische koffiemachine tegenwoordig heel interessant.


Waar koop je goedkoop zo'n volautomatische koffiemachine?

Een automatische koffiemachine is namelijk vandaag de dag heel betaalbaar. Kijk maar bij de beste winkels om een koffiezetapparaat te kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.


Met 1 druk op een knop koffie, ook thuis!

Het grote voordeel van een volautomatische koffiezetter is dat je met één druk op de knop je koffie krijgt. Lekker makkelijk, want geen gedoe met cups of koffiefilters. Bovendien is het heerlijk verse koffie, want de meeste volautomatische koffiemachines werken tegenwoordig met verse koffiebonen die pas gemalen worden als de koffie wordt. Zo duurt het zetten van een bakkie wel een paar seconden langer, maar daar krijg je dan wel een heerlijk geurende bak verse koffie voor terug.


Latte Macchiato, cappuccino of andere speciale koffie

Een ander voordeel van een volautomatische koffiemachine is de mogelijkheid om met diezelfde druk op de knop (maar dan een andere knop) een cappuccino of latte macchiato te maken. Ook zijn er koffiemachines met een melkslang (cappuccinatore) of een stoompijpje (pannarello) om melk op te schuimen. Het toevoegen van melk aan een volautomatische koffiemachine is overigens heel erg eenvoudig. Meestal is het een kwestie van een slangetje in een pak of fles koffiemelk steken.


Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een koffiezetapparaat te kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.

Zie ook: Informatie en tips keuken
Menu :