Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste ventilatoren

De beste ventilatoren


Is het warm in huis of op je werkplek? Dan kan een ventilator verkoeling brengen. Een ventilator brengt de lucht in beweging en zorgt zodoende voor een verkoelende bries. Hier kijken we naar de beste ventilatoren in diverse soorten.


Bij de aanbiedingen van ventilatoren vind je al deze ventilatoren (en nog veel meer). Kijk daar voor alle specificaties en de actuele lage winkelprijzen.

Torenventilatoren

Populair zijn de torenventilatoren. Een torenventilator ziet er mooi uit en koelt heel goed en effectief doordat de toren gevuld is met meerdere kleine ventilatoren.


Slimme ventilator

Op de twee foto's hierboven zie je een luxe slimme torenventilator van Princess. Deze slimme ventilator is eenvoudig te bedienen met je telefoon en de Homewizard Climate app, Alexa of Google Home. Dat kan ook met je stem! Je kunt de ventilator helemaal programmeren. Bijvoorbeeld hem automatisch in en uit laten schakelen via schema's  in de app.

Deze beste ventilator kent diverse standen waaronder een slaapstand en een stand die de wind imiteert door regelmatig van sterkte te wisselen.

Dankzij de 50 Watt motor en de oscilatie van 80 graden bereikt de luchtstroom van deze krachtige slimme torenventilator alle hoeken van de kamer. Kijk voor de actuele prijs bij de bovenstaande aanbiedingen.

Conventionele torenventilator

Maar natuurlijk wordt niet iedere torenventilator met een app aangestuurd. Integendeel, de meeste ventilatortorens werken gewoon via bediening op het apparaat zelf en eventueel via een afstandsbediening.


De Tristar torenventilator die je hierboven ziet is een eenvoudige maar effectieve ventilator waarbij de timerfunctie (ideaal voor in de slaapkamer) de enige luxe. De prijs is er echter ook naar. Kijk maar bij de bovenstaande aanbiedingen voor de actuele laagste winkelprijs.

Deze conventionele Tristar torenventilator kan op zijn onderstel 75 graden draaien zodat hij een hele kamer kan koelen als je hem op de juiste plek plaatst. Je kunt gebruik maken van drie standen blaaskracht.

Statiefventilator

De tegenhanger van de torenventilator is de statiefventilator. Deze staande ventilator beschikt niet over meerdere kleine ingebouwde ventilatoren maar over grote zichtbare ventilatorbladen in een beschermende kooi.


AEG statiefventilator

Hierboven die je een statiefventilator van AEG met een diameter van 40 centimeter. Deze statiefventilator beschikt niet alleen over drie snelheden, maar ook over een speciale slaap-modus. Hierbij neemt de draaisnelheid na 30 minuten automatisch terug. Zo blijft de ventilator ook 's nachts koelen terwijl hij ook niet volle kracht doordraait. Ook wordt er een afstandsbediening meegeleverd.


Hoogte en hoe van deze AEG statiefventilator zijn verstelbaar. Meer informatie, de prijs en meer goede statiefventilatoren vind je bij de bovenstaande aanbiedingen van ventilatoren.

Honeywell vloerventilator / wandventilator

Niet iedere ventilator die je op de grond plaatst hoeft hoog te zijn. Kijk maar naar onderstaande Honeywell ventilator.


Deze ventilator is zo ontwikkeld dat hij vanaf de grond goed omhoog kan blazen. Maar je kunt de Honeywell ventilator ook heel goed aan de muur bevestigen. Kijk voor alle informatie bij de bovenstaande aanbiedingen.

Tafelventilatoren

Niet altijd wil je een volledige ruimte koelen. Soms is het voldoende als de ventilator koelte naar één persoon blaast. Als je bijvoorbeeld achter je bureau zit te werken is dat aangenamer omdat je de ventilator in een lage stand kunt zetten en toch goede koelte krijgt. De tafelventilator / bureauventilator is dan de beste ventilator.

Tafelventilator Bestron

Hierboven zie je een conventionele tafelventilator van Bestron. Dit model is te vergelijken met de bovenstaande statiefventilator maar dan zonder hoge poot. Een tafelventilator is ook vaak wat minder krachtig omdat hij een minder groot oppervlak hoeft te koelen.

Bovenstaande Bestron tafelventilator heeft een doorsnede van 35 centimeter, een zwenkfunctie, stabiele antislip voetjes, een sterke kopergewikkelde motor en een korf die verticaal is in te stellen. Een goede effectieve ventilator tegen een lage prijs. Kijk maar bij de boven vermelde aanbiedingen.

Plafondventilator

Verplaatsbaar zijn ze helaas niet, maar plafondventilatoren zijn wel goed in staat om een hele ruimte te koelen. Ze zijn groot, maar zijn geen sta in de weg. Bovendien bieden ze een gelijkmatige koeling van een groot oppervlak.


Bestron plafondventilator met verlichting

Zoals veel plafondventilatoren is deze Bestron plafondventilator meteen een plafondlamp. Zowel de lamp als de ventilator zijn met een trekkoord te bedienen.

Deze ventilator is een goedkope plafondventilator want je koopt hem al onder de 60 euro (kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de actuele goedkoopste aanbieding). Toch is het een heel goede plafondventilator waarop vijf jaar garantie wordt gegeven.

Het leuke is dat je voor de bladen kunt kiezen tussen esdoorn en wit. Dat doe je door de bladen te draaien, je kunt dus afwisselen. Doordat de ventilator nauwelijks geluid maakt is deze ventilatorlamp zeer geschikt voor gebruik op de slaapkamer.

Aircooler

Een heel speciale ventilator is de aircooler (luchtkoeler). Dit is een variant op de ventilator die niet alleen de lucht in beweging brengt maar deze ook daadwerkelijk koelt zodat temperatuur enkele graden kan dalen. Dat doet de aircooler / luchtkoeler door de lucht langs een koelelement met water te blazen. Omdat daarbij water verdampt is een aircooler naast een luchtkoeler meteen ook een luchtbevochtiger.Grote aircooler

Aircooler heb je in diverse formaten. Hierboven zie je een grote aircooler van Bestron. Deze verplaatsbare aircooler (met vier wieltjes) kun je gebruiken om een hele kamer te koelen. Als bonus is deze Bestron aircooler meteen een luchtreiniger (via een filter).

Dankzij een ruim bemeten waterreservoir kan deze aircooler tot wel 20 uur koelen zonder dat het water aangevuld hoeft te worden. De aircooler kent 3 snelheden en 3 standen waaronder een stille nachtstand voor op de slaapkamer.

Kleine aircooler

Naast de grote aircoolers voor een hele ruimte zijn er ook kleinere modellen, de aircooler variant op de tafelventilator. Deze kleine aircoolers kun je op je bureau, dressoir, tafel op nachtkastje plaatsen voor meer lokale koeling.


Hier zie je een kleine aircooler van Domo. De luchtkoeler neemt maar weinig ruimte in, wat ook een voordeel is als je het apparaatje tijdens de koudere maanden opbergt. Toch koelt deze de omgeving waarin de aircooler staat prima.

Tip: Bij de aanbiedingen van ventilatoren vind je het aanbod aan ventilatoren van alle goede online winkels.

Kijk voor alle informatie, alle prijzen en meer goede ventilatoren en aircoolers in het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van ventilatoren.

Zie ook: 


Samenvatting:
Wat is de beste ventilator? Wat is een goede ventilator? Hier vind je de beste ventilatoren en voorbeelden van enkele van deze goede ventilatoren. Het gaat daarbij om verschillende ventilator soorten zoals de plafondventilator, de torenventilator en de aircooler / luchtkoeler.

Menu :