Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij het kopen van een koekenpan

Tips voor bij het kopen van een koekenpan

Waar moet je op letten als je een nieuwe koekenpan koopt? Hier alle informatie over koekenpannen, inductie pannen, keramische koekenpannen en de beste merken.


Ook kijken we naar de beste winkels om goedkoop een goede koekenpan te kopen en naar hebben we een overzicht met ruim 2.500 koekenpannen dat je op iedere manier kunt doorzoeken om je beste koekenpan te vinden.


Overzicht 2.500 koekenpannen

Laten we met dat laatste beginnen. Bij de aanbiedingen alle koekenpannen vind je de informatie en prijzen van vrijwel alle koekenpannen die er in Nederland te koop zijn. Ook vind je er van de meeste koekenpannen een review en ervaringen van de gebruikers van deze koekenpannen. Kortom, alle informatie die nodig is om een voor jou goede koekenpan te kopen.

Maar hoe vind je je een weg in een overzicht met zoveel koekenpannen? Gelukkig kun je dit overzicht met alle koekenpannen op tal van manieren doorzoeken. Geef al je wensen en eisen op, en alleen de voor jou beste koekenpannen blijven over.

Je kunt het overzicht met koekenpannen doorzoeken op merk, de prijs die je maximaal wilt betalen, op het formaat van de koekenpan (diameter), op de warmtebron waarvoor de pan geschikt moet zijn, op materiaal, op kleur en nog veel meer.

Zo vind je moeiteloos de voor jou beste koekenpan tegen de laagste prijs.

Informatie koekenpannen

Met de koekenpan werden in eerste instantie vooral pannenkoeken gebakken, vandaar de naam. Tegenwoordig gebruikt met de koekenpan voor vrijwel al het bakwerk.

Koekenpannen heb je in verschillende maten. De koekenpannen met een doorsnede van 20, 24, 26, 28 en 30 centimeter komen het meest voor.

Door de komst van diverse verschillende warmtebronnen, zijn er daarnaast verschillende soorten koekenpannen gekomen.

Inductie koekenpan

Inductie is een warmtebron die werkt op basis van een magnetische veld. Snel na het moment dat je de pan op de inductiekookplaat zet begint de inhoud te koken. De  inductie koekenpan heeft een magnetische bodem die geheel vlak is. Je kan een inductie koekenpan gebruiken op een niet-inductie kookplaat, maar de bodem kan dan op de ongelijkmatige warmtebron kromtrekken waardoor de inductie koekenpan niet meer op een inductieplaat is te gebruiken.

Keramische koekenpan

Bij een keramische koekenpan hoeft de bodem niet magnetisch te zijn. Als je een koekenpan koopt voor een keramische kookplaat let dan op dat bij de beschrijving staat dat deze koekenpan geschikt is voor keramisch gebruik of voor alle warmtebronnen. In feite is een keramische koekenpan niet veel anders dan een gemiddelde koekenpan.


Meerdere koekenpannen

Het nadeel van de koekenpan is dat de smaak van het gebakken voedsel in de pan kan blijven hangen. Met name vet blijft men ruiken, en deze geur kan ook de smaak van andere baksels bederven.

Sommige mensen gebruiken daarop een andere koekenpan voor het vlees dan voor meer zoete etenswaren zoals een omelet. De namen omeletpan, zoete koekenpan, vleeskoekenpan en spekkoekenpan worden daarom wel eens gebruikt. Maar in feite zijn dit gewone koekenpannen. Dit in tegenstelling tot de hapjespan en de vispan die wel afwijkende varianten van de koekenpan zijn.

De beste koekenpannen

Populaire merken koekenpannen zijn Tefal, BK, Le Creuset, Demeyere, DeBuyer, Jamie Oliver, Fissler, Sola, Ballarini en GreenPan.


Klik hier voor een overzicht van de beste winkels om goedkoop een heel goede koekenpan te kopen


Zie ook: Meer tips pannen en kookgerei


Samenvatting:
Hierboven vind je een overzicht met niet minder dan 2.500 koekenpannen. Als hier je beste koekenpan niet tussen zit! Via tal van selectiemogelijkheden kun je uit dit enorme koekenpan aanbod jouw beste koekenpan selecteren, en deze beste koekenpan goedkoop online kopen.
Menu :