Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Beste boormachines voor boren in beton

Beste boormachines voor boren in beton


Beton is een zeer hard materiaal, dat maakt het moeilijk om in beton te boren. Tenzij je de juiste boormachine hebt. Hier vind je een overzicht voor de beste boormachines voor beton.

Boren in beton

Beton is een keihard materiaal. Met cement, grind, zand en water is een grondstof gemaakt die ideaal is voor het bouwen van huizen. Zo woon je veilig en duurzaam, maar het is minder leuk als je in een betonnen muur of betonnen plafond wil boren, en daar met je accu-boormachine niet doorheen komt.

Voor boren in beton heb je een krachtige boormachine nodig. Dat betekent een boorhamer of een combihamer. Een combihamer is een een boorhamer waarmee je ook (lichte) beitelwerkzaamheden kunt uitvoeren.

Bij alle boormachines geschikt voor beton vind je een overzicht van alle boormachines waarmee je in beton kunt boren.

Kies voor een boorhamer of combihamer

Verreweg de meeste van deze beste boormachines voor het boren in beton zijn een boorhamer (of combihamer). We adviseren om voor zo'n boormachine te kiezen als je in beton wilt boren, en eigenlijk ook als je dat niet van plan bent.

Want het mag dan verleidelijk zijn om voor een goedkope boormachines te kiezen, zoals een accuboormachine of een klopboormachine, bij deze lichtere boormachine loop je te vaak tegen de beperkingen aan. Je komt er gewoon niet goed mee in harde materialen zoals beton.

Als je één keer een goede boormachine, wilt kopen, kies dan een boorhamer of combihamer. Je kan deze dan voor iedere klus gebruiken, en zal niet op een bepaald moment naar de winkel moeten om toch een andere boormachine aan te schaffen.


Wat is een boorhamer?

Wat is een boorhamer eigenlijk voor boormachine? Een boormachine heeft naast zijn draaiende functie ook een kloppende functie, vandaar de term hamer. Die klopfunctie doet aan een klopboormachine denken, maar een boorhamer is veel krachtiger. dan een klopboormachine.

Met een boorhamer kom je door hard beton heen, een klopboormachine haakt op dat punt al snel af.

Boorhamers zijn speciaal ontwikkeld voor het boren in harde materialen zoals beton. Lichte boorklussen kun je er ook mee doen. Gebruik daarvoor de hamerstop. Je kunt er dan in sommige gevallen ook mee schroeven.

Als je met een boorhamer ook kunt beitelen spreekt men over een combiboor of combihamer.

Hierboven vind je een overzicht van de boormachines geschikt voor beton. Meer goede boormachines en goede en goedkope online aanbieders van boormachines vind je op Beste Boormachine Kopen.

Zie ook: Meer tips boren en ander gereedschap
Foto: Metabo


Samenvatting:
Goed boren in beton gaat lang niet met iedere boormachine. Hiervoor heb je een boorhamer, goede klopboormachine of andere krachtige boormachine nodig. Hier boven vind je een overzicht van alle goede boormachines om in beton te boren.

0 reacties:

Een reactie posten

Menu :