Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Ventilator met timer

Ventilator met timer


Welke eigenschappen zijn belangrijk bij een ventilator die je op je slaapkamer zet? Ten eerste natuurlijk het geluidsniveau, want je wilt wel kunnen slapen. Maar ook de aanwezigheid van een timer is belangrijk bij een ventilator voor de slaapkamer.

Ventilator met timer kan zichzelf uitzetten

Een timer zorgt er voor dat de ventilator zichzelf uit kan schakelen op een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld de tijd dat je verwacht te slapen, of de tijd dat het naar verwachting niet meer zo warm is. Dat scheelt in ieder geval veel stroom, kijk bij alle ventilatoren met een timer om te zien welke ventilatoren hier aan voldoen.

Veel torenventilatoren

Veel van deze ventilatoren met timer zijn torenventilator. Op zich niet vreemd, want over het algemeen is een torenventilator een moderne ventilator met moderne functies zoals een timer. Honeywell, Bestron, Dyson, Domo en Tristar maken van dit soort torenventilatoren met timer. Bekende fabrikanten, die bekend staan om hun goede ventilatoren.

Soms mogelijkheden tot luchtverbetering

Soms beschikt zo'n moderne ventilatortoren ook over een ionisator voor luchtzuivering, en soms kent de ventilator ook nog andere functies zoals bevochtiging of juist ontvochtiging van de lucht. En soms kan een torenventilator zelfs als verwarming dienst doen.

In het bovenstaande overzicht met alle ventilatoren met timer kun je de diverse mogelijkheden tot luchtverbetering als extra eis aanvinken. Je houdt dan alleen de ventilatoren met timer over die over de gewenste luchtverbeteringsopties beschikken.

Meer op te geven eisen

Ook je eisen met bijvoorbeeld de geluidsopbrengst, de prijs, het formaat van de ventilator, het aantal snelheden en veel meer kun je als voorwaarde aanvinken en zo alleen de voor jou beste ventilator met timer overhouden.

Koop je een ventilator met timer omdat je deze in de slaapkamer wilt gebruiken, en omdat je wil dat deze uitschakelt als je slaapt? Kies dan ook voor een laag geluidsniveau (laag, tot 40 dB). Deze stille ventilatoren zijn het meest aangenaam op de slaapkamer.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle ventilatoren met timer en over al hun mogelijkheden.


Zie ook: 


Foto: Lasko

Samenvatting:
Een ventilator met timer is een ventilator die zichzelf na verloop van tijd kan uitschakelen. De
 beste ventilator voor op de slaapkamer, is niet alleen een stille ventilator maar ook een ventilator met timer als deze niet de hele nacht hoeft aan te staan.
Menu :