Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Beste ventilator kopen

Beste ventilator kopen

Een ventilator zorgt er op een simpele maar doeltreffende manier voor dat het ook op warme dagen koel in huis blijft. Maar een ventilator is een stuk goedkoper dan een airco.


Er is een grote diversiteit aan ventilatoren te koop. Je hebt onder meer de tafelventilator, de staande ventilator, de torenventilator en de bekende plafondventilatoren die je boven bed hangt. Wij kijken hier naar de mogelijkheden van al deze soorten ventilatoren.

Overzicht aanbiedingen alle ventilatoren

Wil je weten wat er allemaal aan ventilatoren te koop is (en nu leverbaar!). Wat deze ventilatoren kunnen en wat ze kosten? Kijk dan bij de aanbiedingen alle ventilatoren voor het actuele aanbod en de actuele prijzen.

Niet alleen kun je daar meer dan 3.000 ventilatoren, hun mogelijkheden, hun specificaties en hun prijzen bekijken, maar ook reviews en ervaringen van gebruikers. En je kunt op alle manieren de voor jou beste ventilator uit dit grote aanbod selecteren, door je wensen en eisen aan te geven.

Hieronder meer informatie over de ventilator.

Koelen door een luchtstroom

Een ventilator koelt op een heel eenvoudige manier. Hij zuigt aan de achterkant lucht aan die er aan de voorkant met veel hogere snelheid weer wordt uitgeblazen. de versnelling van de lucht zorgt er voor dat deze veel kouder wordt.

Tafelventilator

De meest gebruikte ventilator is de tafelventilator. Deze wordt vaak op een bureau geplaatst om tijdens het werk koelte te geven. Dat is heel directe koeling wat niet altijd even aangenaam is. De wind blaast je letterlijk in het gezicht. Daarom worden tafelventilatoren ook wel op de grond geplaatst.

Staande ventilator

Het nadeel van een tafelventilator op de grond is dat het bereik van z'n kleine ventilator niet groot is. Je zit vol in de wind of je voelt hem niet of nauwelijks. De staande ventilator (of statief-ventilator) heeft dat nadeel niet. Hij blaast de lucht veel verder, en de koelte neemt af naarmate hij verder weg komt te staan. Je kunt dus op een simpele manier de koeling regelen door de ventilator verplaatsen.

Staande ventilatoren zijn in hoogte verstelbaar. Ook de horizontale hoek is vaak instelbaar.

Torenventilator / zuilventilator

Een soort staande ventilator die momenteel erg populair is, is de torenventilator of zuilventilator. Zo'n ventilator in een zuilvorm beschikt vaak over een mooi modern design en is qua mogelijkheden te vergelijken met een staande ventilator.Zuilventilator, kolomventilator, torenventilator, wowerventilator,... het zijn allemaal benamingen voor zo'n moderne ventilator in zuilvorm. Een torenventilator / zuilventilator is qua design absoluut de mooiste ventilator en hij koelt ook goed.


En de zuilventilator kent de meeste mogelijkheden. Een timer (bijvoorbeeld voor bij het in slaap vallen), aparte instellingen per gebruiker en een elektronisch display zijn bij de duurdere zuilventilatoren veel voorkomende functies.

Vloerventilator

De meest krachtige ventilator is een vloerventilator. Deze worden laag op de vloer geplaatst maar kunnen in sommige gevallen ook worden opgehangen (dan heb je dus eigenlijk een wandventilator). Ze koelen het best van alle ventilatoren maar maken daardoor wel meer geluid. Met een vloerventilator kun je een hele kamer koelen.

Muurventilator

Eem muurventilator zit meestal weggewerkt in een behuizing. Dat staat mooier. Maar gaat ten koste van de mogelijkheid om de luchtstroom te richten.

Plafondventilator

De laatste jaren is de plafondventilator erg in opmars. Deze ventilator kan in iedere kamer hangen maar wordt vaak in de slaapkamer gebruikt. Door zachtjes te draaien wordt de temperatuur in bed tijdens warme zomeravonden een stuk aangenamer.

Draaien

de meeste ventilatoren draaien uit zichzelf heen en weer. Je kunt ze ook vastzetten, maar dat in niet altijd verstandig. Continue een ventilator gericht op je spieren, nek en rug kan voor stijve spieren zorgen. Ook koelt een ventilator een groter gebied als deze heen en weer draait.

Het bekende heen en weer draaien heet oscilleren. Er zijn ook (duurdere) ventilatoren die neigen. Deze draaien tevens van boven naar beneden en terug.Tips voor bij het kopen van een ventilator

  • Hoe meer vermogen, hoe harder de ventilator blaast. Het geluid neemt meestal echter ook toe.
  • Door te kiezen voor een ventilator met instelbare snelheid kun je de koelte regelen.
  • Hoe groter de waaier van de ventilator hoe meer lucht er wordt verplaatst, en hoe meer hij dus koelt
  • Kies een ventilator bij de overzichten hier boven. Deze zijn van goede kwaliteit en worden goedkoop aangeboden.
  • Voordelig een goede ventilator kopen gaat het best via de bovenaan genoemde aanbiedingen van ventilatoren of via  de winkels genoemd op Beste Ventilator Kopen. Bij die online winkels kun je veel ventilatoren vinden tegen de laagste prijs.
  • Bovendien is daar ook de Ventilator Top 10 te vinden een een Ventilator Keuzehulp die je helpt bij het selecteren van de voor jou beste ventilatoren.


Samenvatting:
Hierboven alle tips voor het kiezen en goedkoop kopen van de beste ventilator. Met de beste ventilatoren uit de test en de beste winkels om goedkoop een ventilator te kopen.
Menu :