Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Airco of aircooler (zonder slang)?

Airco of aircooler (zonder slang)?


Wat veel mensen er van weerhoudt om thuis een airco te kopen is de slang die uit het raam gehangen moet worden. Zoek je een airco zonder slang? Kijk dan eens naar een aircooler. Een aircooler werkt op een andere manier en heeft daarom geen slang nodig.


Bij een aircooler wordt er lucht door het apparaat gezogen dat met koud water wordt gekoeld. Er is geen compressor, warmtepomp of speciale koelvloeistof nodig bij een aircooler. Daarom is een aircooler ook goedkoper dan een mobiele airco, en daarmee goed geschikt voor thuisgebruik.

>>> TIP: Kijk bij de Aircooler Top 5 voor de beste aircoolers van dit moment.

Een aircooler is ook in een mobiele variant te koop en is daarmee een volwaardig alternatief voor een airco. Maar is het allemaal beter met een aircooler? Nee, deze techniek heeft ook een nadeel.

Doordat de lucht met water gekoeld wordt, en het water daarbij continue verdampt, doet een aircooler de luchtvochtigheid stijgen. Dit maakt de aircooler minder geschikt voor afgesloten ruimtes. Terwijl je bij een airco de ramen en deuren moet sluiten werkt de aircooler op z'n best als er een raam openstaat of als het tocht. De vochtige lucht kan dan worden afgevoerd.

Foto: Honeywell aircooler
Menu :