Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Amerikaanse koelkasten: Tips en informatie

Amerikaanse koelkasten: Tips en informatie

In Amerika is alles groter dan hier en dat geldt ook voor hun koelkasten. Toch is dat aan het veranderen, Amerikaanse koelkasten komen we steeds vaker in Hollandse keukens tegen.


Amerikaanse koelkasten (die overigens meestal uit Korea komen) zijn niet alleen groter dan gewone koelkasten, ze hebben ook veel meer mogelijkheden en functies. Hier geven we tips en informatie die van belang kan zijn bij het kopen van een Amerikaanse koelkast.

>>> Tip 1: Dit zijn de beste aanbieders van Amerikaanse koelkasten
>>> Tip 2: Kijk hier voor ruim 180 Amerikaanse koelkasten

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten zijn grote koel/vries combinaties die ook wel side by side koelkasten genoemd worden. Deze naam hebben ze te danken aan het feit dat het vriesgedeelte en het koelgedeelte niet onder elkaar zijn geplaatst, zoals bij een Europese koelkast, maar naast elkaar. De Amerikaanse koelkasten bieden veel ruimte. De inhoud van het koelgedeelte ligt meestal tussen de 350 en 400 liter terwijl het vriesgedeelte 150 tot 200 liter groot is.

Koude drankjes uit de Amerikaanse koelkast

Veel meer dan Europese koelkasten zijn de Amerikaanse koelkasten ook gericht op koude drankjes. Zo is er voor drank vaak een drankstation. Dit is een apart afgesloten gedeelte binnen het koelgedeelte waarin je flessen kunt bewaren. Dit aparte deel van de koelkast kan erg snel koelen (zodat je snel een koud drankje hebt), en is via een eigen kleinere deur te bereiken. Sommige Amerikaanse koelkasten zijn zelfs voorzien van een compartiment met een ingebouwd wijnrek. Hierin kun je je wijn koel bewaren.

IJs uit de ice dispenser

Echt koud water haal je bij een Amerikaanse koelkast uit de koud water tap die bereikbaar is zonder de deur van de koelkast te openen. Deze tap gaat vaak vergezeld van een icemaker of ice dispenser, een ijsmachine die ijsblokjes of zelfs geschaafd ijs kan maken. Deze watertap en ice dispenser in de deur van de koelkast zijn heel kenmerkend voor het aangezicht van de Amerikaanse koelkast.

Hou er bij de aansluiting rekening mee dat je een Amerikaanse koelkast, in tegenstelling tot een normale koelkast, op de waterleiding moet aansluiten. Dit om de koud water tap en de icemaker te kunnen gebruiken.

Nul graden zone

Aanwezig op veel Amerikaanse koelkasten is een nul graden zone. In deze zone wordt de temperatuur exact op nul graden gehouden. Zo blijft eten maximaal lang goed zonder dat het ingevroren wordt. Nul graden zones zijn vooral handig voor groente of fruit en hebben daardoor vaak de vorm van een groentelade. Ze hebben ook vaak een regelbare vochtigheid zodat de groente niet in het nat komt te liggen. De nul graden zone wordt ook wel vershoudzone of biofresh zone genoemd.

Dynamische zone

Een andere zone die je vaak bij Amerikaanse koelkasten aantreft is de dynamische zone. Deze zorgt er voor dat iedere plek in dit koelgedeelte exact even koud is. Dit voorkomt aanvriezen.

Dubbele thermostaat

Het is belangrijk dat een koelkast met vriesgedeelte over een dubbele thermostaat beschikt. Alleen bij Amerikaanse koelkasten met een dubbele thermostaat kun je vriesgedeelte en koelgedeelte los van elkaar instellen.

Snelkoelfunctie en snelvriesfunctie

Ook handig is de snelkoelfunctie. De koelkast koelt daarbij tijdelijk extra sterk zodat je snel etenswaren en dranken kunt koelen. De snelvriesfunctie doet hetzelfde met de vriezer zodat je snel eten in kunt vriezen. Deze standen stoppen automatisch als ze niet meer nodig zijn.

No frost functie

De no frost functie kom je bij iedere goede Amerikaanse koelkast tegen. Ontdooien is met deze functie niet nodig. Zeldzamer is de anti-bacteriele laag die je bij sommige Amerikaanse koelkasten aantreft. Deze voorkomen dat er schimmel en andere bacteriën ontstaan en zijn dus veel hygiënischer.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om een koelkast te kopen voor prijzen en meer informatie.

Zie ook: 

Onderwerp:
De Amerikaanse koelkast komen we steeds vaker in Nederlandse keukens tegen. Een Amerikaanse koelkast in een grote luxe koelkast met 2 deuren en heel veel koelruimte. Hierboven vind je niet alleen informatie over de Amerikaanse koelkast, maar ook aanbiedingen van de beste winkels waar je Amerikaanse koelkasten goedkoop kunt kopen.
Menu :