Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Voordelen en nadelen van een Amerikaanse koelkast

Voordelen en nadelen van een Amerikaanse koelkast

Een gewone koelvrieskast heeft zijn deuren onder elkaar, het vriesgedeelte zit onder de koelkast. Bij een Amerikaanse koelkast zitten deze onderdelen naast elkaar. Deze brede koelkasten worden dan ook officieel side-by-side koelkast genoemd. Maar de benaming Amerikaanse koelkast is meer ingeburgerd.


Wij kijken hier naar de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van een Amerikaanse koelkast. Want waarom zou je een Amerikaanse koelkast kopen?

Bij deze winkels kun je goedkoop een Amerikaanse koelkast kopen

Kijk bij de aanbevolen winkels om een koelkast te kopen bij welke online winkels je het best terecht kunt voor een goede voordelige Amerikaanse koelkast. Bij deze winkels koop je deze Amerikaanse koelkasten tegen de laagste prijs.

Of kijk bij het overzicht van Amerikaanse koelkasten voor ruim 180 Amerikaanse koelkasten, met al hun specificaties, een beschrijving en ervaringen van gebruikers met al deze koelkasten.

Een Amerikaanse koelkast staat heel mooi in de keuken

Alle functionaliteiten ten spijt. Het stoere uiterlijk van een Amerikaanse koelkast is voor veel mensen doorslaggevend. En eerlijk is eerlijk, zo'n Amerikaanse koelkast staat wel heel mooi in je keuken. Maar je moet er wel de ruimte voor hebben.

Maar heb je die ruimte, dan heb je wel iets moois in de keuken staan, waarin je ook heel wat etenswaren en dranken koel kunt houden of in kunt vriezen.

Iedere grote koelkastfabrikant maakt Amerikaanse koelkasten

Vele bekende koelkastfabrikanten hebben Amerikaanse koelkasten in hun collectie. Populair zijn bijvoorbeeld de side-by-side koelkasten van Samsung, LG, Siemens en Bosch. En ook goedkopere merken als Whirlpool en Beko maken mooie Amerikaanse koelkasten.

Voordelen Amerikaanse koelkast

Voordeel: Veel opbergruimte

Gemiddeld heeft een Amerikaanse koelkast zo'n 260 liter koelruimte tegenover gemiddeld minder dan 180 liter bij een gewone vrijstaande koelkast. Bij het vriesgedeelte is dat gemiddeld 114 liter bij een Amerikaanse koelkast tegenover 70 liter bij een standaard koelkast.

Voordeel: Mooi uiterlijk

Fabrikanten maken wat moois van hun Amerikaanse koelkasten. De side-by-side's zien er breed en stoer uit met een strak design.

Voordeel: IJsmachine

Een ijsmachine (ice despencer) is standaard bij een Amerikaanse koelkast. Hiermee heb je altijd ijsblokjes of geschaafd ijs bij de hand voor je drankjes zonder moeilijke bakjes of zakjes. Je laat het ijs gewoon in je glas vallen. Ook voor ijskoud water.


Voordeel: Veel extra's

Een Amerikaanse koelkast is voor een fabrikant een prestige-object. Ze passen hun nieuwste technologieën vaak op deze koelkasten toe om zo hun kunde te etaleren.  Het gevolg is een luxe koelkast vol nieuwe snufjes. Ook gewilde functies als een 0-graden zone, no frost (dat ijsvorming in de vriezer tegengaat), een dynamische zone en een snelvriesfunctie zijn bij veel Amerikaanse koelkasten aanwezig.Er zijn ook Amerikaanse koelkasten met onderladen

Nadelen Amerikaanse koelkasten

Daartegen over staan helaas ook wat nadelen.

Nadeel: Amerikaanse koelkasten zijn minder zuinig

Je ziet het er gewoon aan af. Evenals Amerikaanse auto's zijn ook Amerikaanse koelkasten niet zo zuinig. Ten eerste door de omvang, maar ook het stroomverbruik per liter ligt wat hoger. Overigens zijn dit geen dramatische verschillen. De energiekosten van een Amerikaanse koelkast zijn circa 90 euro per jaar en die van een gewone koelvriescombinatie 65 euro. De meerkosten zijn dus zo'n 25 euro per jaar. Daarvoor heb je wel een veel grotere koelkast.

Nadeel: Amerikaanse koelkasten zijn duurder

Al deze luxe en ruimte moet natuurlijk wel betaald worden. Amerikaanse koelkasten zijn duurder dan een gewone koelkast. Maar ook ver onder de 1000 euro koop je een goede. ruime en mooie Amerikaanse koelkast. Kijk maar bij de bovengenoemde aanbiedingen.

Nadeel: Invriezen heeft tijd nodig

En dan is er nog het nadeel dat een grote vriesruimte en koelruimte met zich meebrengt. Ondanks hun snelvriesfunctie hebben veel Amerikaanse koelkasten wel veel tijd nodig om het voedsel te koelen en te vriezen.

Zie ook: Meer tips keuken


Onderwerpen
Een Amerikaanse koelkast is een grote koelkast met twee deuren. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van een Amerikaanse koelkast, naar goede Amerikaanse koelkasten en de winkels waar je een Amerikaanse koelkast goedkoop kunt kopen. 


Menu :