Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , , » Sidetables, ideaal voor decoratie

Sidetables, ideaal voor decoratie

Een sidetable (of side table) kun je het beste omschrijven als een siertafel, omdat deze tafel meestal gebruikt wordt om decoratieve accessoires als vazen, kandelaars en foto's op te plaatsen. De naam wandtafel wordt ook vaak gebruikt omdat sidetables vaak tegen een muur worden geplaatst. Hieruit is ook hun Engelse benaming afgeleid.


 Toch zien we de sidetable ook vaak tegen de achterkant van een bank aan geplaatst of onder een vensterbank. Bij de laatste toepassing dien je natuurlijk wel goed rekening te houden met de hoogte van de tafel.

Mooi en praktisch

Een sidetable kan ook een praktische functie hebben. Zo'n wandtafel beschikt immers vaak over laadjes waarin je wat spullen kwijt kan. Deze functie is echter ondergeschikt aan de sierfunctie, daarvoor is de opbergruimte nu eenmaal te beperkt.

Het leuke van een sidetable is dat je deze smalle tafel overal tegen kan komen. In de huiskamer natuurlijk, of in de hal, met beeldjes, kaarsen, vaasjes, stapels luxe tijdschriften en foto's, maar ook in de keuken, met een fruitschaal en wijnflessen of in de badkamer met handdoeken, zeepjes en parfums. Een side table is een meubelstuk met vele toepassingen.

Witte sidetable

Zoals iedere tafel kan de sidetable gemaakt zijn van vele materialen en uitgevoerd zijn in tal van kleuren. De witte sitetable is op dit moment de meest populaire sitetable. Deze kleur oogt modern, terwijl de sidetable zelf vaak vrij klassiek is. Dat betekent dat zo'n witte sidetable in ieder interieur in te passen is, en dat het een ideaal meubelstuk is om stijlen te mixen.

Teak sidetable

Een teakenhouten sidetable (teak sidetable) is ook heel gewild. Vooral in een teaken intereur natuurlijk. Teak is een houtsoort die zich goed leent voor de gezellige uitstraling die een houten sidetable oproept.

Eiken sidetable

Een andere populaire houtsoort is eiken. Een eiken sidetable oogt klassiek en komt dan ook het best tot zijn recht in een klassiek interieur.

Glazen sidetable

Een sidetable van glas is natuurlijk verre van klassiek, maar juist modern. Je hebt glazen sidetables van echt glas, maar ook van doorzichtig kunststof.


Steigerhouten sitetable

Helemaal hot is de steigerhouten sidetable, zoals zo veel meubels van steigerhout. De ruwe stoere steigerhouten sidetable doet het goed in zowel een modern als klassiek interieur. Zoals wel meer houten sidetables zijn er ook steigerhouten sidetables voor in de tuin.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste aanbieders voor de mooiste sidetables en hun prijzen.

Zie ook: Tips woonkamer
Menu :