Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , , » Sidetables (muurtafels), ideaal voor decoratie

Sidetables (muurtafels), ideaal voor decoratie

Een sidetable (of side table) kun je het beste omschrijven als een siertafel, omdat deze tafel meestal gebruikt wordt om decoratieve accessoires als vazen, kandelaars en foto's op te plaatsen. De naam wandtafel wordt ook vaak gebruikt omdat sidetables vaak tegen een muur worden geplaatst (zoals de Vasagle sidetable hieronder). Hieruit is ook hun Engelse benaming afgeleid. Een andere benaming is console tafel.

Vasagle sidetable


Toch zien we de sidetable ook vaak tegen de achterkant van een bank aan geplaatst of onder een vensterbank. Bij de laatste toepassing dien je natuurlijk wel goed rekening te houden met de hoogte van de tafel.

Mooi en praktisch

Een sidetable / muurtafel kan ook een praktische functie hebben. Zo'n wandtafel beschikt immers vaak over laadjes waarin je wat spullen kwijt kan. Deze functie is echter ondergeschikt aan de sierfunctie, daarvoor is de opbergruimte nu eenmaal te beperkt.

Het leuke van een sidetable is dat je deze smalle tafel overal tegen kan komen. In de huiskamer natuurlijk, of in de hal, met beeldjes, kaarsen, vaasjes, stapels luxe tijdschriften en foto's, maar ook in de keuken, met een fruitschaal en wijnflessen of in de badkamer met handdoeken, zeepjes en parfums. Een side table is een meubelstuk met vele toepassingen.

En.casa sitetable metaal

En.casa sidetable metaal

Witte sidetable

Zoals iedere tafel kan de sidetable gemaakt zijn van vele materialen en uitgevoerd zijn in tal van kleuren. De witte sidetable is populaire muurtafel. Deze kleur oogt modern, terwijl de muurtafel zelf vaak vrij klassiek is. Dat betekent dat zo'n witte sidetable in ieder interieur in te passen is, en dat het een ideaal meubelstuk is om stijlen te mixen.

VidaXL sidetable wit

VidaXL sidetable wit


Teak sidetable

Een teakenhouten sidetable (teak sidetable) is ook heel gewild. Vooral in een teaken interieur natuurlijk. Teak is een houtsoort die zich goed leent voor de gezellige uitstraling die een houten sidetable oproept.


Vida XL muurtafel acacia hout

Vida XL muurtafel acacia hout


Eiken sidetable

Een andere populaire houtsoort is eiken. Een eiken sidetable oogt klassiek en komt dan ook het best tot zijn recht in een klassiek interieur.

Glazen sidetable

Een sidetable van glas is natuurlijk verre van klassiek, maar juist modern. Je hebt glazen sidetables van echt glas, maar ook van doorzichtig kunststof.

Beliani muurtafel glas

Beliani sidetable met plaat van glas

Steigerhouten sidetable

Helemaal hot is de steigerhouten sidetable, zoals zo veel meubels van steigerhout. De ruwe stoere steigerhouten sidetable doet het goed in zowel een modern als klassiek interieur. Zoals wel meer houten sidetables zijn er ook steigerhouten sidetables voor in de tuin.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste aanbieders voor de mooiste sidetables en hun prijzen.

Zie ook: Tips woonkamer


Foto bovenaan: Vasagle sidetable

Onderwerp:
Een sidetable (of muurtafel) is een leuke siertafel die vaak tegen de muur geplaatst wordt, maar je kunt hem ook tegen de achterkant van een bank of aan het voeteinde van een bed plaatsen. Je komt sidetables tegen in de woonkamer en slaapkamer, maar vaak ook in de gang of hal. Ze nemen namelijk maar weinog ruimte in, maar je kunt ze leuk aankleden met decoratie en zo voor een gezellige sfeer zorgen. Hierboven de aanbiedingen van meer dan 700 mooie en goede sidetables / muurtafels.
Menu :