Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Dubbele wastafel, een goede investering

Dubbele wastafel, een goede investering

Hoe vaak sta je niet met z'n tweeën bij de wastafel te dringen. Vooral 's ochtends is het bij gezinnen spitsuur.


En dan te bedenken dat je voor betrekkelijk weinig geld een dubbele wastafel kunt kopen en plaatsen. Heb je de ruimte voor een dubbele wastafel? Dan is dit een goede investering.

Een dubbele wastafel hoeft niet breed en niet duur te zijn

En veel ruimte heb je niet nodig voor een dubbele wastafel. Sommige zijn nauwelijks breder dan een meter. Deze wastafels kun je in bijna iedere badkamer wel kwijt. Ook de prijzen van de dubbele wastafels vallen reuze mee. Kijk maar bij de beste sanitairwinkels voor de prijzen. Het is een kleine investering, maar je hebt er veel plezier van, en zo'n wastafel gaat "eeuwig" mee.

Met één of twee afvoergaten

De meeste dubbele wastafels hebben twee kraangaten en twee afvoergaten. Deze kunnen vrij eenvoudig worden aangesloten op de "enkel" afvoer en waterleiding die nu in de badkamer aanwezig is.Over het algemeen worden dubbele wastafels op dezelfde manier bevestigd als een enkele wastafel, met stelschroeven.


Verschillende soorten dubbele wastafels

Dubbele wastafels worden door vele fabrikanten gemaakt. Onder andere door Villeroy & Boch, Sphinx en Laufen, Bruynzeel, maar er zijn meer goede merken.

Als materiaal komen we vooral keramiek tegen, maar in mindere mate ook kunststof, natuursteen, glas en zelfs beton.

Een dubbele wastafel kan bestaan uit twee compartimenten met ieder een eigen kraan en afvoer (eigenlijk zijn dat twee losse wastafels aan elkaar), maar er zijn ook grote wastafels met één bak, één afvoer en twee kranen.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor alle mogelijkheden en de laagste prijzen.
Menu :