Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Vaatwassers (afwasmachines). Inbouw of vrijstaand.

Vaatwassers (afwasmachines). Inbouw of vrijstaand.

Er zijn maar weinig mensen die de vaat doen een leuk karwei vinden. Dit verklaart de grote populariteit van vaatwassers / afwasmachines. Een vaatwasser (ook wel afwasmachine of vaatwasmachine genoemd) kom je tegen in bijna iedere keuken. Veel mensen kunnen niet meer zonder!


Daarom kijken we dit keer naar verschillende soorten vaatwassers en we geven veel informatie en tips waar je rekening mee moet houden als je een afwasmachine koopt.


Voordelig een vaatwasser kopen

Welke vaatwasser je ook koopt. Natuurlijk wil je niet teveel betalen. Kijk voor voordelige afwasmachines bij de online winkels uit het overzicht van beste winkels om een vaatwasser te kopen op Beste Vaatwasser Kopen voor de beste vaatwasser aanbiedingen.

Je vindt op die pagina ook de actuele Vaatwasser Top 10 en een vaatwasser keuzehulp.


Vrijstaande vaatwassers en inbouw vaatwassers

De eerste keuze die je maakt is of je de vaatwasmachine in je keuken ingebouwd wilt hebben, of dat je de afwasmachine als los apparaat in je keuken wilt plaatsen. Inbouwen is natuurlijk het mooiste want dan maakt de vaatwasser deel uit van het complete keukenblok vooral als je deze voorziet van een frontje met hetzelfde hout, kunststof of metaal als de keukenkastjes. Bij een nieuwe keuken is een ingebouwde vaatwasser dan ook zeker aan te raden. Een vrijstaande afwasmachine is wat flexibeler (je kunt hem nog eens ergens anders neerzetten) en is over het algemeen ook een stuk goedkoper om te kopen.

Geïntegreerde vaatwassers

Een inbouw vaatwasser maakt deel uit van de keuken, maar de mate van integratie kan verschillen. Je hebt inbouw afwasmachines die volledig weggewerkt zijn maar ook ingebouwde vaatwassers waarbij het bedieningspaneel aan de buitenkant zichtbaar is.

Afmetingen van vaatwassers

Vaatwassers hebben standaardafmetingen. Een aanrechtblad is standaard 85 centimeter hoog en dat is dan ook de gebruikelijke hoogte van een vaatwasmachine. De breedte van de vaatwasser is in de meeste gevallen 60 centimeter, al zijn er ook kleintjes die slechts 45 centimeter breed zijn. Deze zijn echter niet aan te raden voor gezinnen van meer dan 2 personen.

Energieverbruik

Natuurlijk is uit kostenoogpunt het energiegebruik van de vaatwasser van belang. Deze wordt aangegeven in die aparte energieklassen voor wassen, drogen en zuinigheid. Deze worden aangeduid van A t/m G waarbij de meeste afwasmachines een A-label hebben voor energiegebruik, een A-label voor het wasresultaat en een B-label voor het droogresultaat. Met veel minder moet je dus geen genoegen nemen.

Meer informatie

En zo zijn er natuurlijk veel meer verschillen tussen vaatwassers. Kijk voor meer info bij tips en informatie voor bij het kopen van een vaatwasser.

Vaatwassers tegen een hele scherpe prijs vind je bij de beste winkels om een vaatwasser te kopen op het bovenstaande Beste Vaatwasser Kopen.


Onderwerp:
Of je nu een goede inbouw vaatwasser zoekt, of een goede vrijstaande vaatwasser, alle beste vaatwasmachines, inbouw of vrijstaand, vind je hier bij de aanbevolen winkels op Beste Vaatwasser Kopen, daar vind je aanbiedingen om een vaatwasser goedkoop online te kopen bij één van de beste online winkels voor een vaatwasmachine. Maat op Beste Vaatwasser Kopen vind je ook de Vaatwasser top 10 en een keuzehulp om je beste vaatwasser te vinden en deze vaatwasser goedkoop te kopen.
Menu :