Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Douchekoppen van de beste merken

Douchekoppen van de beste merken


Douchekoppen heb je in verschillende vormen. De traditionele heeft gezelschap gekregen van staafvormige designdouches en grote regendouches. Hier kijken we naar de verschillende soorten douchekoppen.

Losse douchekop of inbouw douchekoppen?

Er zijn ruwweg twee soorten douchekoppen. De eerste douchekop bevestig je op de doucheslang. Deze douchekop wordt op een glijstang of haak bevestigd als je met de handen vrij wilt douchen. De andere douchekop is de inbouw-douchekop. Deze zijn minder flexibel omdat het water vanaf een vaste plek komt en je jezelf in bochten moet bewegen om het lichaam overal goed nat te spuiten.

Daarom worden er vaak meerdere vaste douchekoppen geplaatst. Niet alleen boven het hoofd, maar ook aan de zijkant. Deze zijdouches geven een ultieme wellness-ervaring.

Hier vind je de mooiste en beste douchekoppen

Kijk bij de aanbevolen winkels voor een douchekop voor goede douchekoppen van de bekende merken en hun verkoopprijs. Het betreft zowel vaste douches als handdouches. Goede merken douchekop zijn onder andere Grohe, Hansgrohe en Plieger.

De meeste douchekoppen zijn voorzien van een vrij groot oppervlak met daarin een groot aantal gaatjes. Deze douchekoppen verpreiden het water over een breed terrein zodat je optimaal van het water profiteert en gewoon stil kan blijven staan onder de douche terwijl  je volledig afgespoeld wordt.


Staafdouches

Wat zeldzamer zijn de douchekoppen die de vorm van een staaf hebben. Deze design douchekoppen zien er schitterend uit, maar hun bereik is minder breed.

Regendouches

Douches met juist een heel breed bereik zijn de regendouches. Dit zijn douches met een extra grote douchekop. Deze zijn er als handdouche en als inbouwdouche. De laatste kunnen wel een diameter van 60 centimeter hebben.


Topmerken voor douchekoppen zijn Hansgrohe (Axor), Grohe, Valore en Pflieger.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor de douchekoppen van deze merken en hun prijs.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :