Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Douchekoppen van de beste merken

Douchekoppen van de beste merken


Douchekoppen heb je in verschillende vormen. De traditionele douchekop heeft gezelschap gekregen van staafvormige designdouches en grote regendouches. Hier kijken we naar de verschillende soorten douchekoppen.

Losse douchekop of inbouw douchekoppen?

Er zijn ruwweg twee soorten douchekoppen. De eerste douchekop bevestig je op de doucheslang. Deze douchekop wordt op een glijstang of haak bevestigd als je met de handen vrij wilt douchen. Deze douchekop wordt handdouche genoemd.

De andere douchekop is de inbouw-douchekop. Deze zijn minder flexibel omdat het water vanaf een vaste plek komt en je jezelf in bochten moet bewegen om het lichaam overal goed nat te spuiten.

Daarom worden er vaak meerdere vaste douchekoppen geplaatst. Niet alleen boven het hoofd (de hoofddouche), maar ook aan de zijkant. Deze zijdouches geven een ultieme wellness-ervaring.

Overzicht van alle douchekoppen

Als je een douchekop wil aanschaffen is het belangrijk dat je weet wat er allemaal op dit gebied te koop is, en wat al deze douchekoppen kosten. Bij het overzicht aanbiedingen alle douchekoppen vind je vrijwel alle douchekoppen die er in Nederland te koop zijn. Het gaat in totaal om meer dan 1.000 douchekoppen in alle soorten.

De meeste van deze douchekoppen zijn handdouches en hoofddouches, maar je vindt er ook zijdouches.

De meeste douchekoppen zijn voorzien van een vrij groot oppervlak met daarin een groot aantal gaatjes. Deze douchekoppen verspreiden het water over een breed terrein zodat je optimaal van het water profiteert en gewoon stil kan blijven staan onder de douche terwijl  je volledig afgespoeld wordt.

Diameter van de douchekop

De diameter geeft aan hoe breed (groot) de douchekop is. Bij een gewone handdouche loopt deze tot een centimeter of 10, tot 15 centimeter kun je over een brede douchekop spreken en heel brede douchekoppen zijn zelfs breder dan 15 centimeter (diameter).

Regendouches

Bij de hoofddouche gelden andere maten. Hierbij wordt het pas breed boven de 20 centimeter, en echt brede hoofddouches komen boven de diameter van 30 centimeter.  Hoe breder de douchekop, hoe meer deze de benaming regendouche verdient. Regendouches kunnen wel een diameter van 60 centimeter hebben.


Brede regendouches laten het water als een echte regenbui over je hele lichaam vallen. Maar hiervoor is natuurlijk wel meer (warm) water nodig dan bij een gewone smalle douchekop. Controleer dus voor aanschaf of je combiketel / boiler voldoende warm water kan aanleveren als je een heel brede regendouche koopt.

Staafdouches

Wat zeldzamer zijn de douchekoppen die de vorm van een staaf hebben. Dit betreft handdouches. Deze design douchekoppen zien er schitterend uit, maar hun bereik is minder breed.


Hier vind je de mooiste en beste douchekoppen

Kijk bij de aanbevolen winkels voor een douchekop voor goede douchekoppen van de bekende merken en hun verkoopprijs. Het betreft zowel vaste douches als handdouches. Goede merken douchekop zijn onder andere Grohe, Hansgrohe en Plieger.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor de douchekoppen van deze merken en hun prijs.Zie ook: Meer tips badkamer


Onderwerpen:
Beste douchekop, goede douchekoppen goedkoop online kopen.

Menu :