Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips kopen beste wastafel

Tips kopen beste wastafel

Een wastafel kopen is ingewikkelder dan het lijkt. Het is namelijk geen kwestie van uit twee wastafels te kiezen. Het aanbod aan wastafels is enorm!


Daarom hier wat tips en informatie die je van pas kunnen komen bij het kiezen en kopen van de juiste wastafel.

Wastafel voor badkamer of toilet

Je hebt ruwweg twee soorten wastafels. Die voor in de badkamer en die voor in het toilet. De tweede categorie wastafels is veel kleiner en alleen bedoelt om de handen mee te wassen. Men spreekt dan meestal niet over een wastafel maar over een fontein.

Opbouw wastafel of wastafelmeubel

Maar ook binnen de wastafels voor in de badkamer zijn er veel verschillen. Zo zijn er opbouw wastafels die je op een bestaand blad kunt plaatsen en complete wastafelmeubels.

Dubbele wastafel

Populair zijn de dubbele wastafels waaraan je met z'n twee tegelijk kunt wassen. Deze beschikken over twee kranen en (afhankelijk van het model) een dubbele wasbak of één heel brede wasbak.

Schotel wastafel

Er zijn nostalgische schotel wastafels of waskommen die er uit zien alsof ze een losse schotel met water zijn die op het wastafelblad staat.


Vormen en materialen

De vormen van deze  wastafels lopen uiteen van rechthoekig tot ovaal en soms rond of vierkant. Ook een hoekwastafel is mogelijk ook al zijn deze lastiger te vinden.

Verder wordt de vorm van een wastafel bepaald door de diepte en de grootte. Vooral in de diepte zit veel verschil. Sommige wasbakken zijn veel dieper dan andere.

Het gebruikte materiaal is meestal keramiek, maar naast de keramische wastafels zijn er ook natuurstenen wastafels en wastafels waarbij materialen als glas, beton, kunststof, hout, rvs en koper gebruikt worden.Beste wastafel merken

Populaire merken wastafel zijn Sphinx, Villeroy & Boch, Duravit en Keramag.

Villeroy & Boch maakt onder meer de strak vormgegeven vuilafstotende Memento wastafel, en de meer klassieke (de naam zegt het al) Omnia Classic. Een andere populaire serie wastafels is de Villeroy Boch Subway.

Bij de Sphinx wastafels zijn de Sphinx 330, de Sphinx 345 en de Sphinx 420 wastafels erg gewild.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor al deze wastafels tegen de laagste prijs.
Menu :