Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wastafelkranen kiezen

Wastafelkranen kiezen

Ga je voor een moderne of klassieke wastafelkraan? Voor draaiknoppen of een hendel? Een bewegende of een vaste wastafelkraan? Het aanbod wastafelkranen is groot en divers.


Gelukkig maar, want een wastafelkraan moet je in alle rust kunnen uitzoeken. Zo'n waterkraan is immers geen onbelangrijk onderdeel van het design van de badkamer.

Veel keuze uit verschillende wastafelkranen

De meeste wastafelkranen van de grote merken zijn modern  qua vormgeving. Ook binnen deze moderne wastafelkranen zit heel veel verschil. Je hebt wastafelkranen met een hendel, wastafelkranen met een  soort joystick bovenop maar je kunt ook kiezen voor een wastafelkraan met één of twee draaiknoppen.

>>> TIP: Hier vind je de beste online aanbieders van wastafelkranen met veel keuze en lage prijzen.

Draaibare wastafelkraan of een vaste kraan?

Een andere keuze die je moet maken is of je een wastafelkraan wilt hebben die kan draaien of een wastafelkraan die vast zit en niet gericht kan worden. En er is een tussenvorm waarbij alleen het bovenste gedeelte van de kraan bewogen kan worden.

Maar weinig te kiezen qua kleur

Qua kleur valt er weinig meer te kiezen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle wastafelkranen chroom van kleur. Een andere kleur is echt een uitzondering.


Goedkope wastafelkranen, ook van de topmerken

Voor wat betreft de prijs zitten de meeste wastafelkranen tussen de 100 en 300 euro. Er zijn ook wastafelkranen van bekende merken onder de 100 euro. Met name Grohe en Hansgrohe hebben enkele mooievaste wastafelkranen die onder de 100 euro worden aangeboden.

Topmerken voor wastafelkranen zijn Grohe, Hansgrohe, Sphinx, Villeroy & Boch, Damixa, Dornbracht, Hansa en Kludi.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste aanbieders voor de mooiste en beste wastafelkranen tegen een lage prijs.
Menu :