Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips en informatie: Decoupeerzaag kopen

Tips en informatie: Decoupeerzaag kopen

Een decoupeerzaag is een handige elektrische zaagmachine die bijzonder geschikt is voor het uitzagen van gaten en het zagen langs gebogen lijnen. Met een decoupeerzaag kun je heel makkelijk complexe figuren uitzagen.


Maar als je een nieuwe decoupeerzaag koopt wil je natuurlijk geen miskoop doen. Daarom hebben we hier handige tips en informatie voor bij het kopen van een decoupeerzaag.

Waar koop je goedkoop een goede decoupeerzaag?

En natuurlijk wil je ook zo min mogelijk geld betalen voor een goede decoupeerzaag. Kijk daarom bij op Beste Zaagmachine Kopen voor goede decoupeerzagen voor weinig geld. In dit overzicht vind je onder andere de goedkoopste aanbieders van decoupeerzagen van topmerken als Bosch en Skil, te Zaagmachine Top 10 en een Keuzehulp met alle informatie.

Meerdere zaagsnelheden

Een regelbare zaagsnelheid bij een decoupeerzaag is heel handig omdat harde materialen om een hogere zaagsnelheid vragen dan zachte materialen.

Pendelmechanisme

Met een decoupeerzaag met pendelmechanisme beweegt de zaag niet alleen op en neer, maar ook van voor naar achter. Hierdoor zaag je sneller en lichter. Vaak kent een pendelmechanisme van een decoupeerzaag 3 tot 6 standen.

Verstelbaar stuurmechanisme

Bij decoupeerzagen die voorzien zijn van een verstelbaar stuurmechanisme kun je door middel van een stuurknop bovenop het apparaat de stand van het zaagblad veranderen. Dit maakt het zagen van bochten nog makkelijker.

Zaagbevestiging

De zaag wordt vastgeklemd met een zaagbevestiging als een schroef of een inbusbout. Een inbusbout is beter omdat deze je betere grip geeft bij het losdraaien en vastdraaien.

Te zagen materiaal

Kies voor een decoupeerzaag die overweg kan met diverse materialen zoals hout, metaal en kunststof. Je kunt dan gebruik maken van zaagbladen met verschillende hardheden.

Zaaggeleiding met steunwieltje

Als de decoupeerzaag is voorzien van een steunwieltje zal het zaagblad bij het zagen minder wiebelen. Daardoor treedt er minder wrijving op en wordt het zaagblad minder heet. Dit voorkomt verbuigen van het zaagblad.

Verstelbare voetplaat

Als de voetplaat van de decoupeerzaag in een bepaalde hoek gedraaid kan worden kun je ook in een gewenste hoek zagen.

Met snoer of accu

Decoupeerzagen met een accu geven je meer bewegingsvrijheid. Er is ook geen snoer dat je kunt doorzagen. Natuurlijk moet je hem wel opgeladen hebben voor je de boormachine kunt gebruiken.

Kijk bij het bovenstaande Beste Zaagmachine Kopen voor alle informatie, de beste decoupeerzagen en de top 10 van zaagmachines.
Menu :