Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Decoupeerzaag kiezen en kopen. Tips en informatie.

Decoupeerzaag kiezen en kopen. Tips en informatie.

Een decoupeerzaag is een handige elektrische zaagmachine die bijzonder geschikt is voor het uitzagen van gaten en het zagen langs gebogen lijnen. Met een decoupeerzaag kun je heel makkelijk complexe figuren uitzagen.


Maar als je een nieuwe decoupeerzaag koopt wil je natuurlijk geen miskoop doen. Daarom hebben we hier handige tips en informatie voor bij het kopen van een decoupeerzaag.

Overzicht alle decoupeerzagen

Laten we eerst kijken wat er allemaal aan decoupeerzagen te koop is. Heel veel! In het overzicht met aanbiedingen alle decoupeerzagen vind je er meer dan 250. Het betreft zowel accu-decoupeerzagen als decoupeerzagen met een stekker.

In het overzicht met decoupeerzagen kun je op alle manieren de voor jou beste decoupeerzagen selecteren. Dit doe je door simpelweg je wensen aan te vinken. Kies je beste decoupeerzaag door het selecteren van prijsniveau, merk, vermogen, accuspanning, accucapaciteit, zaagcapaciteit, aantal meegeleverde zaagbladen, diameter van het zaagblad en opties als stofafzuiging, extra meegeleverde accu's, een pendelmechanisme, een geïntegreerde werklamp, een veiligheidsslipkoppeling en een blaasluchtfunctie.

Kortom, vink aan wat je allemaal van je nieuwe decoupeerzaag verwacht en je krijgt een lijstje te zien van alle zaagmachines die aan je wensen en eisen voldoen.

Hieronder kijken we naar wat van deze mogelijkheden.

Meerdere zaagsnelheden

Een regelbare zaagsnelheid bij een decoupeerzaag is heel handig omdat harde materialen om een hogere zaagsnelheid vragen dan zachte materialen.

Pendelmechanisme

Met een decoupeerzaag met pendelmechanisme beweegt de zaag niet alleen op en neer, maar ook van voor naar achter. Hierdoor zaag je sneller en lichter. Vaak kent een pendelmechanisme van een decoupeerzaag 3 tot 6 standen.

Verstelbaar stuurmechanisme

Bij decoupeerzagen die voorzien zijn van een verstelbaar stuurmechanisme kun je door middel van een stuurknop bovenop het apparaat de stand van het zaagblad veranderen. Dit maakt het zagen van bochten nog makkelijker.

Zaagbevestiging

De zaag wordt vastgeklemd met een zaagbevestiging als een schroef of een inbusbout. Een inbusbout is beter omdat deze je betere grip geeft bij het losdraaien en vastdraaien.

Te zagen materiaal

Kies voor een decoupeerzaag die overweg kan met diverse materialen zoals hout, metaal en kunststof. Je kunt dan gebruik maken van zaagbladen met verschillende hardheden.

Zaaggeleiding met steunwieltje

Als de decoupeerzaag is voorzien van een steunwieltje zal het zaagblad bij het zagen minder wiebelen. Daardoor treedt er minder wrijving op en wordt het zaagblad minder heet. Dit voorkomt verbuigen van het zaagblad.

Verstelbare voetplaat

Als de voetplaat van de decoupeerzaag in een bepaalde hoek gedraaid kan worden kun je ook in een gewenste hoek zagen.

Met snoer of accu

Decoupeerzagen met een accu geven je meer bewegingsvrijheid. Er is ook geen snoer dat je kunt doorzagen. Natuurlijk moet je hem wel opgeladen hebben voor je de boormachine kunt gebruiken.

De beste decoupeerzaag uit de test

Bij de beste zaagmachine test vind je o.a. de beste decoupeerzaag uit de test.

Ook vind je bij deze test informatie over decoupeer zaagmachines en het gebruik van een decoupeerzaag.

Kijk bij het bovenstaande overzicht voor alle goede decoupeerzagen. Je vindt daar meer dan 250 decoupeer zaagmachines, hun prijs, hun mogelijkheden, hun specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers van iedere decoupeerzaag.

Zie ook: Meer tips gereedschap


Foto: Einhell elektrische decoupeerzaag

Samenvatting:
Met een goede decoupeerzaag kun je goed bochten en rondingen zagen. Bovenaan vind je aanbiedingen van meer dan 250 decoupeerzagen plus alle informatie over deze decoupeerzagen, zoals de prijs, de mogelijkheden, de voordelen en de nadelen van iedere decoupeerzaag. Bij de zaagmachine test vind je de beste decoupeerzaag uit de test.
Menu :