Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Fornuizen. Kookplaat en oven in één.

Fornuizen. Kookplaat en oven in één.

Bij het inrichten van een keuken kiezen veel mensen voor een kookplaat en voor een oven. Je kunt deze twee keukenapparaten echter ook als één geheel kopen. In dat geval spreekt men van een fornuis.


Een fornuis kan zelfs nog een tweede oven, een magnetron of een frituurgedeelte bevatten. Je hebt ze als losse fornuizen maar ook in een inbouwvariant die onder het werkblad kan worden ingebouwd.

Goedkoop een fornuis kopen

Ben je op zoek naar een fornuis? Kijk dan bij aanbiedingen van fornuizen. Daar vind je aanbiedingen van fornuizen van topmerken. Schrik niet, je vindt hier meer dan 900 fornuizen! Zowel gasfornuizen als elektrische fornuizen.

Je zou dit een woud aan fornuizen kunnen noemen, maar gelukkig kun je heel makkelijk de voor jou geschikte fornuizen uit dit enorme aanbod selecteren. Dat kan met alle relevante eisen en wensen zoals natuurlijk maten, prijzen, merken, kleur, en het soort kookplaat (bijv. inductie of keramisch). Maar ook op het aantal kookzones, het aantal fasen, de ovenfuncties (grill, hete lucht, bovenwarmte en onderwarmte, stoomoven), de maximum haalbare temperatuur en meer.

Zo vind je snel en makkelijk het voor jou persoonlijke beste fornuis tegen de laagste prijs.


Fornuis met één of twee ovens

Een tweede oven komen we steeds vaker tegen in de keuken. Dit is niet geheel onlogisch, want met één over kun je maar één gerecht klaarmaken, en het komt toch regelmatig voor dat er op je ideale menu twee verschillende gerechten voor in de oven hebt staan. Met een fornuis met twee ovens hoef je dan je menu niet aan te passen of noodgrepen uit te halen. Meestal zijn de ovens bij een fornuis met twee ovens niet gelijkwaardig. Één over is dan groter en kent meer functies. Je kunt dan bijvoorbeeld de temperatuur van de boven en onderwand apart instellen. De tweede oven is echt voor erbij en kent dit soort prijsverhogende mogelijkheden niet.

Kookplaat op gas, elektra of inductie

Voor de kookplaat van het fornuis zal je een keuze moeten maken tussen een gasplaat (het bekende gasfornuis), een elektrische kookplaat of een inductieplaat. Kijk voor alle voordelen en nadelen bij onze tips voor bij het kopen van een kookplaat.Fornuizen op maat

Grote fornuizen beschikken niet zelden uit losse modules waaruit je een keuze kunt maken. Deze modules zijn dan optioneel in of bovenop het fornuis te plaatsen. Denk hierbij aan een wokbrander, een braadzone, een friteuse, een bbq-grill, een keukenmachine of een warmhoudzone. Je kunt zo'n fornuis dan helemaal naar eigen behoefte samenstellen.

Moderne of klassieke kookplaat

De meeste kookplaten en ovens maken tegenwoordig deel uit van de keuken als geheel. Een fornuis heeft daarom iets klassieks. Veel designers van fornuizen versterken dat door het fornuis ook een klassiek tintje mee te geven. Bijvoorbeeld door gebruik van draaiknoppen. Er zijn echter ook heel moderne fornuizen met tiptoetsen en elektronische displays met veel informatie en lampjes.

Design is heel belangrijk bij veel fornuizen. Vooral losstaande fornuizen onderscheiden zich zo van de ingebouwde kookplaten en ovens. Een mooi design fornuis kan een sieraad in je keuken zijn.

Kookzones

Het aantal kookzones van een fornuis geeft aan hoeveel pannen je gelijktijdig kunt gebruiken. Bij een gasfornuis is dat het aantal gaspitten. Het aantal kookzones kan wel oplopen tor zeven, bij heel grote fornuizen.

Maximum temperatuur oven
Ook de maximum temperatuur van de oven is iets om op te letten. Fornuizen met ovens die de 220 graden niet halen raden we af. Vooral als dit geen hetelucht oven betreft. Maak je regelmatig zelf een pizza, dan is minimaal 250 graden aan te raden om een lekker krokante pizza te bereiden.


Kijk bij de eerdergenoemde aanbiedingen voor uitstekende fornuizen tegen de laagste prijzen.

Zie ook: Meer informatie en tips keuken

Menu :