Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Beste snelkookpannen (hogedrukpannen)

Beste snelkookpannen (hogedrukpannen)

Bij een snelkookpan (ook wel hogedrukpan genoemd) wordt eten gekookt bij temperaturen boven de 100 graden Celsius. Daardoor zijn gerechten sneller klaar.

Bovendien zijn snelkookpannen energiezuinig en blijven vitaminen beter bewaard. Kortom een snelkookpan (hogedrukpan) heeft vele pluspunten,

Hier vind je alle snelkookpannen


>>> TIP: Kijk hier voor meer dan 180 goede snelkookpannen en hun prijs.

In bovenstaand overzicht vind je alle gangbare snelkookpannen en alle mogelijkheden om de voor jou beste snelkookpan tegen de laagste prijs uit dit overzicht te selecteren.

Je kunt bijvoorbeeld selecteren op (een combinatie van) het gewenste merk, de te gebruiken warmtebron (gas, elektrisch, keramisch, inductie, halogeen, brander), inhoud, diameter, materiaal en vele verschillende opties. En natuurlijk op de maximale prijs. Zo vind je snel en eenvoudig de voor jou persoonlijk beste snelkookpan.

Energiezuinig koken

De snelkookpan is energiezuinig omdat er maar weinig water aan de kook hoeft te worden gehouden. De snelkookpan wordt bij gebruik voorzien van een dun laagje water. Op de bodem komt een treef te staan met daarop één of meer houders met aardappelen, groente of vlees.


Hoe werkt een snelkookpan?

Zodra bij een snelkookpan het water aan de kook is sluit het deksel zichzelf door de druk. Dit in tegenstelling tot bij een gewone pan. Door het afsluiten ontsnapt er geen warmte en loopt de hitte in de snelkookpan nog verder op. Pas als een ingestelde temperatuur bereikt is (dit instellen werkt via een gewichtje) blaast de pan stoom af via een overdrukklep. Bij veel moderne snelkookpannen gebeurt dit laatste niet meer. Bij deze pannen ontsnapt er geen stoom waardoor ze nog effectiever met hun energie om gaan.

Een hogere temperatuur

Bij een snelkookpan kan de temperatuur oplopen tot 120 graden. Bij een gewone pan blijft deze bij 100 graden steken. Hierdoor is het eten in de snelkookpan sneller gaar.

De beste snelkookpan

Populaire merken snelkookpannen zijn BK, Tefal, Fissler, WMF, Tomado en Fagor. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je ze allemaal vinden.

Zie ook: Meer tips pannen en kookgerei
Menu :