Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Keramische tegels: Ideaal in de badkamer

Keramische tegels: Ideaal in de badkamer

Keramische tegels worden veel in de badkamer gebruikt. Dat is niet verwonderlijk want keramische tegels hebben veel eigenschappen die ze zeer geschikt maken voor de badkamer.


Keramische tegels zijn sterk, hard, hygiënisch en makkelijk schoon te maken. En bovendien zien ze er ook nog eens mooi uit.

Keramische tegels voor vloer en wand

En, heel belangrijk voor in de badkamer, keramische tegels trekken niet krom. Je kunt keramische tegels als wandtegel gebruiken, maar ook als vloertegel.

Gebruik in de badkamer geglazuurde tegels

Meestal worden keramische tegels voorzien van een toplaag van gekleurd glazuur. Door dit glazuur wordt de tegel nog harder en waterdicht. Ongeglazuurde tegels hebben een fraai natuurlijk uiterlijk maar zijn poreus en daardoor niet geschikt voor natte ruimtes zoals een badkamer.

Goedkoop keramische tegels kopen

Keramische tegels zijn met interessante kortingen online te koop. Kijk voor de beste online winkels op dit gebied bij Tegels Online Kopen.

PEI normen

Om de duurzaamheid van keramieke tegels aan te geven is de PEI-norm opgezet. Deze norm bestaat uit vijf categorieën die de slijtsterkte aangeven. Hoe hoger het nummer hoe sterker de tegel. De sterkste tegels (PEI 5) worden vooral op terrassen gebruikt. Voor een badkamer is PEI 1 of PEI 2 voldoende. Op deze vloeren loop je vaak op blote voeten of sokken, waardoor ze weinig te lijden hebben.

Al duizenden jaren keramiek

Keramische tegels worden al tientallen eeuwen lang op vrijwel dezelfde manier gemaakt.

Keramische tegels zijn tegels die zijn opgebouwd uit een opeenstapeling van kleilagen. het harde omhulsel blijft onbehandeld en wordt meestal voorzien van een glazuurlaag.

Dit glazuur wordt als een soort vloeibaar gas op de karamische tegels gespoten. Door toevoegingen als zink, koper, kobalt en zelfs goud en zilver zijn alle mogelijke kleuren en patronen mogelijk.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :