Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Industriele lampen voor thuis, kantoor, winkel en horeca

Industriele lampen voor thuis, kantoor, winkel en horeca

Een industrieel design is momenteel helemaal in. Je ziet het in hippe winkelse en restaurants, maar ook op kantoren en bij mensen thuis. Industriele lampen horen daar natuurlijk ook bij. het zijn stoere robuuste lampen gemaakt van sterke materialen.


Industriële lampen kunnen deel uitmaken van een industrieel ingerichte kamer, met bijvoorbeeld open plafonds en meubels van ruwe materialen zoals metaal en steigerhout, maar je kunt er ook andersoortig interieur een krachtig tintje mee geven.


Industriële verlichting

Industriële verlichting is er als hanglampen, wandlampen, staande lampen en vloerlampen. Industriële lampen zijn geïnspireerd op de grove lampen uit de begintijd van de industriële revolutie. Dit waren grote grove lampen, maak gemaakt van staal. Lampen die veel licht konden geven, maar die de arbeiders niet in het gezicht schenen. Pas na de komt van de TL-verlichting verdwenen de industriële lampen uit de fabrieken.


Industriële lampen voor thuis

Maar nu is deze industriële verlichting weer helemaal terug in een modern jasje. Kijk maar eens bij de beste winkels om lampen te kopen wat er allemaal verkrijgbaar is aan eigentijdse fabriekslampen. Industriële verlichting waarmee je je huis, restaurant, winkel of kantoor trendy kunt inrichten. Of neem een kijkje bij de aanbiedingen van industriële lampen voor een klein maar mooi (en gunstig geprijsd) aanbod aan dit soort lampen in industriële stijl.


Staal, aluminium en andere ruwe materialen

Industriële lampen worden meestal gemaakt van staal of aluminium maar ook koper en andere ruwe materialen komen voor. In de meeste gevallen zijn het hanglampen, net zoals vroeger in de fabriek, maar er worden ook staande lampen en wandlampen in deze industriële stijl gemaakt. Deze stijl is grof, ruig en ruw, met grote schroeven, moeren en kappen. Aan industriële lampen is niet verfijnd. Dat maakt ze erg geschikt als contrast in een modern interieur waar juist alles strak en afgewerkt is.

Kijk bij de eerder genoemde beste winkels voor voorbeelden en prijzen van industriele lampen.
Menu :