Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , , » Robuuste eikenhouten tafels

Robuuste eikenhouten tafels

Ben je op zoek naar een echt robuuste tafel? Kijk dan hier voor de mooiste kloostertafels, boomstamtafels en industriële tafels van eikenhout.


Al deze robuuste tafels zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn met de hand gemaakt. Iedere tafel is uniek, want door dit handmatige productieproces zijn er geen twee tafels precies gelijk.


Alle hier getoonde tafels worden gemaakt en verkocht door Tafels99. Via deze unieke webwinkel worden ook bijbehorende stoelen en lampen verkocht. Hun aanbod aan tafels is niet heel groot, maar iedere tafel is uniek en ziet er fantastisch uit. Het zijn allemaal massieve eikenhouten tafels.


De tafels die bij de genoemde winkel te koop zijn kun je onderverdelen in diverse soorten. Hieronder een kort overzicht.

Kloostertafel

Een kloostertafel is geïnspireerd op de grote tafels zoals deze in de middeleeuwen in kloosters en kastelen werden gebruikt. Ze zijn groot, en ogen grof hoewel het onderstel vaak wel bewerkt is. Maar op het bovenblad zijn knoesten en scheuren zichtbaar wat deze tafels een heel robuuste en natuurlijke uitstraling geeft.


Een kloostertafel leent zich heel goed als eettafel, maar ook als werktafel. Veel mooie en stijlvoller dan een bureau.

Boomstamtafel

Een boomstamtafel is natuurlijk van hout, en dit hout is zo min mogelijk bewerkt. In enkele gevallen zit zelfs de schors er nog op, al wordt dit bij de meeste boomstamtafels wel verwijderd. Ook wordt een boomstamtafel meestal met beits afgewerkt. Door de minimale bewerking heeft een boomstamtafel een natuurlijke authentieke uitstraling.


Een boomstamtafel leent zich heel goed als grote eettafel.

Industriële tafel

Veel moderner dan de boomstamtafel en de kloostertafel is de industriële tafel. Maar er zijn ook veel overeenkomsten tussen deze tafels. Ook de industriële tafel beschikt over een robuust houten tafelblad met stoere oneffenheden en beschadigingen. Dit blad kan van eikenhout zijn, maar in het geval van een industriële tafel ook van steigerhout.


Bij de industriële tafel is het onderstel vaak van metalen onderstel, maar van grof hout kan ook.

Op deze pagina staan wat voorbeelden van al deze tafels. Kijk op de bovenstaande winkel voor het complete aanbod aan robuuste tafels en alle prijzen.

Van deze winkel zijn ook alle foto's afkomstig.

Zie ook: Meer eetkamer tips
Menu :