Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Foto op aluminium (dibond)

Foto op aluminium (dibond)

Het laten printen van foto's op aluminium is helemaal hot op dit moment. Niet vreemd, want een foto komt op aluminium prachtig uit. Niet voort niets exposeren professionele fotografen hun mooiste foto's op aluminium. Dit wordt ook wel een foto op dibond genoemd,


Maar waar een foto op aluminium / dibond vroeger was voorbehouden aan musea en exposities kan iedereen nu zijn eigen foto voordelig (vanaf nog geen 10 euro) zijn foto's op aluminium laten plaatsen. Hier de mogelijkheden.

De beste aanbieders van foto's op aluminium

Steeds meer bedrijven bieden foto's op aluminium aan. Kijk hier voor de beste aanbieders. Meestal doen ze dat in twee varianten, een foto direct geprint op geborsteld RVS en foto's geprint op fotopapier van hoge kwaliteit die vervolgens op aluminium wordt bevestigd en wordt gelamineerd (fine art).

Fine art foto's op wit aluminium (dibond)

Hierbij worden de foto's door een fotoprinter in hoge resolutie op premium fotopapier geprint. Deze print wordt op aluminum geplakt en voorzien van een laminaat in zijdeglans of in hoogglans of deze wordt mat gelamineerd.

Wat is dibond?

Dibond bestaat uit drie lagen. De binnenste laag bestaat uit zwarte polyetheen die is omsloten door de buitenste lagen van aluminium. De drie lagen vormen een massief materiaal dat zeer stevig en volledig vormvast is.


Direct print op aluminium

Doormiddel van een uv-techniek kunnen de foto's ook direct op wit aluminium worden geprint. De kleur wit wordt hierbij niet geprint. Hierdoor krijgt de kleur wit in de foto een mooi spiegelend effect wat de foto helderder doet lijken. De textuur van het geborstelde aluminium is heel licht zichtbaar door de foto heen. Als er licht op het aluminium valt, krijgt de foto een robuuste en levendige uitstraling.

Aluminium (dibond) is een prachtige ondergrond om foto's op te tonen. Bovendien is het erg sterk. Je kunt een foto op aluminium ook gerust buiten hangen.

Kijk bij de bovengenoemde beste aanbieders van een foto op aluminium voor alle prijzen en mogelijkheden.

Foto's: Gallery Color (zie beste aanbieders)
Menu :