Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Een zaagtafel. Tips en informatie

Een zaagtafel. Tips en informatie


Een zaagtafel is niet zomaar een tafel om op te zagen. Het is een zaagmachine en tafel in één. Centraal bij de zaagtafel staat de cirkelzaag waarmee je al het zaagwerk doet.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een zaagtafel niet veel duurder dan een gewone cirkelzaag. Kijk maar bij de aanbiedingen van zaagtafels.

Voordelen zaagtafel

Met de cirkelzaag van de zaagtafel kun je snel en nauwkeurig zagen. Met een zaagtafel kun je nauwkeurig afkorten en ook probleemloos langere zaagsnedes maken. Dankzij de tafel heb je tijdens het zaagwerk altijd steun en kun je ook grotere objecten zagen.

Een ander voordeel van een zaagtafel is dat je makkelijk identieke zaagwerkjes kunt maken. En de zaagsnede is mooi en glad. Ook is het fijn dat je bij een zaagtafel het materiaal stuurt en niet de zaag. Dat werkt nauwkeuriger en veiliger.

En je kunt aan een zaagtafel makkelijk een stofafzuiging bevestigen, desnoods de stofzuigerslang. Zo zaag je superschoon.Nadelen zaagtafel

Een nadeel heeft de zaagtafel ook. Deze neemt bij het opbergen meer ruimte in dan een cirkelzaag. Let er dus bij aanschaf op of je de zaagtafel makkelijk kunt inklappen.

Meer tips zaagtafel

  • Het aantal watts geeft de zaagkracht van de cirkelzaag aan. Hoe meer hoe krachtiger.
  • Let bij aanschaf op de instelmogelijkheden. Kun je er bijvoorbeeld onder een hoek mee zagen.
  • Met de invalcirkelzaag kun je middenin een plaat beginnen met zagen. Dit is noodzakelijk om een gat middenin een plaat te kunnen zagen.
  • Bekende merken zaagtafels zijn Bosch, Einhell, Ferm, Ryobi en Powerplus.
  • Bij de hier boven genoemde aanbiedingen van zaagtafels kun je goedkoop goede zaagtafels vinden.
Menu :