Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een heteluchtpistool, meer dan een verfstripper.

Een heteluchtpistool, meer dan een verfstripper.

Een heteluchtpistool is geen wapen maar een handig stuk elektrisch gereedschap. Een heteluchtpistool blaast zeer hete lucht die je kunt gebruiken om je werk te drogen en te vormen.

Bosch heteluchtpistool verfstripper

Een heteluchtpistool wordt vooral vaak gebruikt bij het verwijderen van verf. Door de verflaag te verwarmen is deze veel makkelijker af te krabben. Hetenluchtpistolen zijn de meest gebruikte verfstrippers en verfafbranders.

Overzicht meer dan 100 heteluchtpistolenIn dit overzicht zie je de lage prijs en alle mogelijkheden en specificaties van ieder heteluchtpistool / verfstripper, maar ook reviews, ervaringen en foto's.

Temperaturen tot 75 graden Celsius

Je zou een heteluchtpistool kunnen vergelijken met een haardroger, maar de temperatuur van de lucht die uitgeblazen wordt ligt veel hoger. Deze temperatuur kan variëren van 300 tot 750 graden Celsius. Geen apparaat om mee tegen je hoofd te blazen dus!

Je kunt bij een heteluchtpistool hete lucht blazen door de schakelaar bij het handvat in te drukken, maar bij de meeste heteluchtpistolen / verfstrippers kun je deze knop ook vastzetten zodat het heteluchtpistool continue hete lucht blaast.

Vele toepassingen via speciale mondstukken

Andere toepassingen van een heteluchtpistool is het warm maken van leidingen en andere voorwerpen om deze te kunnen buigen, solderen, het zacht maken van lijm, het juist hard maken van lijm, het aansteken van de BBQ (!), het ontdooien van een bevroren waterleiding en het aanbrengen van krimpfolie. Er worden vaak speciale mondstukken meegeleverd zoals een plat mondstuk en sponningsmondstuk.

Door een heteluchtpistool een verfstripper of verfbrander te noemen doe je het gereedschap dus eigenlijk te kort. Een heteluchtpistool kan veel meer dan alleen verf verwijderen.

Bosch heteluchtpistool verfstripper

De beste heteluchtpistolen

Heteluchtpistolen worden gemaakt door de grote fabrikanten van elektrisch gereedschap. Bosch is een echte topper op dit gebied. Op de foto's bij dit artikel zie je een Bosch heteluchtpistool in actie.

Voor een goed maar goedkoop heteluchtpistool kun je bij Skil terecht. Andere goede merken de heteluchtpistolen maken zijn Makita, Black & Decker en Metabo. Bij de aanbiedingen hier boven vind je al deze goede heteluchtpistolen / goede verfstrippers.

Aanbiedingen van de beste heteluchtpistolen vind je bij het hier boven genoemde overzicht.

Zie ook:

Foto's: Bosch heteluchtpistool 

Onderwerp:
Een heteluchtpistool is meer dan alleen een verfstripper of verfbrander. Je kunt er onder andere ook metaal en buizen mee vormen, je kluswerk drogen en zelfs de bbq mee aansteken. Hierboven vind je aanbiedingen van meer dan 100 goede heteluchtpistolen / goede verfstrippers en alle gegevens van dit gereedschap.
Menu :