Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste decoupeerzagen / decoupeerzaag

De beste decoupeerzagen / decoupeerzaag

Voor wie veel zaagt is een elektrische zaagmachine een handig stuk gereedschap.De meest populaire en meest gebruikte zaagmachine is de decoupeerzaag. De decoupeerzaag is een multifunctionele zaag die gebruikt kan worden voor heel veel verschillende klussen.

Decoupeerzaag goed in fijne klusjes

Met name in fijnere klusjes is de decoupeerzaag erg goed. Denk daarbij aan veel voorkomende klussen als het afhoeken van hoeken, het uitzagen van cirkels en het uitzagen van vormen uit hout.

Voor groot ruw zaagwerk is een cirkelzaag beter geschikt

Kijk hier voor een overzicht van de beste decoupeerzagen

Pendelinrichting

Belangrijk bij een decoupeerzaag is de pendelinrichting. Een elektrische zaag met een pendelinrichting kan niet alleen op en neer bewegen maar ook van voren naar achter. Zo zaagt hij soepeler door het materiaal. Een decoupeerzaag met pendelinrichting zaagt daardoor sneller en lichter.


Slagen per minuut

De zaagsnelheid wordt uitgedrukt in slagen per minuut. Soms is snel zagen plezieriger, soms langzamer. Een decoupeerzaag met een variabele zaagsnelheid het beste. Dan kun je zelf kiezen welke zaagsnelheid je voor het te zagen materiaal wilt gebruiken. Er zijn ook decoupeerzagen met 2 standen, maar die die bieden daarmee ook weinig keuzemogelijkheden wat snelheid betreft.


Decoupeerzaag met softgrip

Softgrip is belangrijk als je lang achter elkaar zuigt. Met een decoupeerzaag met softgrip krijg je minder snel zere handen.

Stofblazer en stof-afzuiger

Een stofblazer op een decoupeerzaag zorgt ervoor dat het te zagen object onder het zagen meteen schoon geblazen wordt. Een schone oppervlakte zaagt een stuk makkelijker.

De luxere versie van de stof-blazer is de stof-afzuiger. Deze zuigt de stof netjes weg, maar decoupeerzagen met een stof-afzuiger zijn luxe duurdere modellen.

Schuine zaagsnede

Sommige decoupeerzagen hebben een schuine zaagsnede. Hiermee kun je verstek zagen. Dat betekent dat je onder een hoek van (meestal) 45 graden kunt zagen.


Beste decoupeerzagen

De beste merken voor een decoupeerzaag zijn Bosch, Skil en Black & Decker.

In het bovenstaande overzicht vind je de beste decoupeerzagen van deze merken.
Menu :