Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Foto op plexiglas. Informatie.

Foto op plexiglas. Informatie.

Vroeger liet je een mooie foto uitvergroten, deed deze in een lijst en hing deze aan de muur. Maar tegenwoordig zijn er manieren om zo'n foto veel meer eer aan te doen.Het begon met de foto op canvas, en daarna kreeg je ook foto's op hout, forex, aluminium en andere materialen zoals foto's op plexiglas. En over een foto op plexiglas (acrylglas) gaat dit artikel.

Wat is een foto op plexiglas?

Plexiglas is een mooie manier om foto's uit te laten komen. Maar let op, er bestaan twee vormen van foto's op plexiglas. Bij de eerste vorm (Fine Art) wordt de foto "gewoon" op fotopapier gedrukt en daarna achter plexiglas bevestigd. Voor de foto komt een plaat van plexiglas en achter de foto wordt een plaat van digibond (een soort aluminium) gelijmd.

Bij de tweede vorm wordt de foto direct op het plexiglas geprint. Deze variant van de foto op plexiglas heeft onze voorkeur want deze techniek zorgt ervoor dat de kleuren heel mooi uitkomen en dat er diepte in de foto zichtbaar is. De diepte is hierbij afhankelijk van de dikte van de plexiglas plaat. 4mm is standaard maar 8mm is ook mogelijk. Er is dan meer diepte in de foto zichtbaar.Glanzend of niet spiegelend?

Een andere keuze die je bij een foto op plexiglas maakt is die voor een glanzende plaat of een niet spiegelende plaat. Voor beide is wat te zeggen. Een anti-reflex plexiglas plaat zorgt er voor dat er geen schittering te zien is, maar er worden ook hoogglans plexiglas platen aangeboden omdat deze juist weer mooi staan in een modern interieur. Het is een kwestie van smaak.

Kijk bij de beste aanbieders van foto's op plexiglas voor alle mogelijkheden, alle voordelen en alle nadelen van de verschillende technieken.

Foto's:  Big Freddy
Menu :