Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips voor bij het kopen en gebruik van een oorthermometer

Tips voor bij het kopen en gebruik van een oorthermometer

De oorthermometer is een koortsthermometer waarmee je heel snel de lichaamstemperatuur kunt meten met een betrouwbaar resultaat.Hier kun je lezen hoe je een oorthermometer het best kunt gebruiken en waarmee je rekening moet houden als je een oorthermometer koopt.

Het oor is een betrouwbare plek om de lichaamstemperatuur te meten. Betrouwbaarder dan meten via de mond of oksel. Je moet echter wel een goede betrouwbare oorthermometer gebruiken.

Hier vind je aanbieders van voordelige maar heel goede oorthermometers

Betrouwbaarheid van de thermometer

Het oor is een betrouwbare plek om te meten. Veel betrouwbaarder dan de oksel (minimaal 0,5 tot 1 graad afwijking) of de mond (zeker 0,3 tot 0,5 graden afwijking). Over de meetstrookjes voor op het voorhoofd hebben we het helemaal maar niet. Deze zijn volstrekt onbetrouwbaar.

De beste resultaten bereik je met een rectale thermometer die anaal wordt ingebracht. Deze thermometers zijn echter niet populair. De oorthermometer is een goede tweede keus. De meting is bijna zo nauwkeurig mits de oorthermometer maar op de juiste manier wordt gebruikt.


Gebruik van een oorthermometer


De thermometer moet gericht zijn op het trommelvlies anders krijg je geen juiste temperatuur. Het trommelvlies bevindt zich dicht bij de hersenen en heeft daarom vrijwel dezelfde temperatuur.

De juiste stand krijg je door de oorschelp wat naar boven en naar achteren te trekken. Hierdoor komt de gehoorgang in een rechte positie en kun je de warmte van het trommelvlies goed meten.

Let er wel op dat het te meten oor niet te warm is geworden door externe oorzaken. Bijvoorbeeld doordat de persoon net uit de zon komt of omdat deze net een hele tijd op het bewuste oor heeft gelegen.

Beste oorthermometers

Populaire merken oorthermometers zijn Braun, AEG, Cresta, Philips en Medisana.

In het bovenstaande overzicht vind je een selectie van goede oorthermometers.
Menu :