Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wastafelkranen voor in de badkamer

Wastafelkranen voor in de badkamer

Wat is voor jou de beste wastafelkraan? Is deze hypermodern, beschikt de kraan over een bewegingssensor, wil je warm en koud water kunnen mengen?


Wij kijken hier naar de mogelijkheden. Handige informatie voor als je een wastafelkraan wilt kopen.

Je hebt verschillende soorten kranen voor in de badkamer. We gaan het hier hebben over wastafelkranen, maar je hebt ook badkranen, bidetkranen, douchekranen, en fonteinkranen.

>>> TIP: De consumentensite Beste Kopen heeft een overzicht met beste aanbieders samengesteld.

Tips voor bij het kiezen van een wastafelkraan

Als je een wastafelkraan koopt zal je eerst enkele keuzes moeten maken. De eerste keuze is natuurlijk het design. Ga je voor een moderne strakke wastafelkraan of wil je juist een romantisch klassiek model.

Moderne design wastafelkraan

In een moderne badkamer zullen de moderne design badkamerkranen mooi staan. Deze zijn er met rechte maar ook juist met ronde vormen. Kijk in het overzicht hierboven eens naar het assortiment van Axor (Hansgrohe) als je een strakke moderne wastafelkraan wil kopen.

Maar eigenlijk hebben alle merken wel van dit soort moderne wastafelkranen in hun assortiment. Je vind ze in de grote assortimenten van Villeroy & Boch, Sphinx  en Grohe, maar ook in de kleinere collecties van Keuco, Dornbracht en Kludi.

Moderne design wastafelkranen komen aanmerkelijk vaker voor dan klassieke modellen.

Mengkraan en tweeknops kraan

Een ander in het oog springend verschil zijn de bedieningshendels en draaiknoppen. Je hebt éénknops mengkranen waarbij je met één knop (vaak een hendel) de temperatuur regelt. Maar je hebt ook nog steeds kranen met een aparte warmwaterknop en een aparte koudwaterknop. Vaak zitten deze op de kraan zelf, maar soms zitten ze ook apart op de wastafel.


Bewegingssensor

Heel luxe, maar ook nog heel zeldzaam zijn de wastafelkranen met een bewegingssensor. Zo'n wastafelkraan begint automatisch te lopen als je je handen er onder houdt. Het grote voordeel is dat je geen knop hoeft aan te raken met je ingezeepte handen.

Deze wastafelkranen met bewegingssensor hebben vaak wel een knop, maar dit is een mengkraan om de temperatuur te regelen.


Beste wastafelkranen

Populaire merken voor een wastafelkraan zijn Sphinx, Grohe, Villeroy & Boch, Damixa, Plieger, Axor (Hansgrohe), Hansa, Keuco en Kludi. Hieronder vind je een overzicht van de badkamerkranen van deze merken.
Menu :