Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Anti-allergie beddengoed tegen de huisstofmijt

Anti-allergie beddengoed tegen de huisstofmijt

In de strijd tegen huisstofmijt en een huisstofmijtallergie speelt anti-allergie beddengoed een belangrijke rol.Het bed is immers de plaats waar je je heel dicht bij de huisstofmijten bevindt, en normaal beddengoed is een ideale levensruimte voor de huisstofmijt.

Wat is huisstofmijt-allergie?

Huisstofmijt-allergie is een allergie voor de uitwerpselen en huidschilfers van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen en huiddeeltjes (allergenen) nemen de vorm van stof aan en zijn onder meer te vinden in de lucht, in tapijt, in gordijnen, beddengoed en stoffen meubels.

Wat voor klachten heeft een huisstofmijt-allergie?

De lijst van allergische reacties bij een huisstofmijt-allergie is bijzonder lang en bevat klachten als een loopneus (of juist een verstopte neus), benauwdheid, niezen, hoofdpijn, jeukende ogen, vermoeidheid, eczeem en een droge keel.

Anti-allergie beddengoed

Om deze klachten te voorkomen zijn maatregelen nodig. Een vaak genomen maatregel tegen huisstofmijt-allergie is het gebruik van allergievrij beddengoed oftewel anti-allergie beddengoed. De huisstofmijt kan immers in grote getale in het beddengoed voorkomen, en dat is ook nog eens een plek waar je 's nachts vele uren in de directe nabijheid van de huisstofmijt doorbrengt. De klachten van huisstofmijt-allergie komen dan ook meestal 's ochtends direct na het opstaan het meest voor.

Wat is anti-allergie beddengoed?

Anti-allergie beddengoed is gemaakt van materiaal waarin de huisstofmijt zich niet kan nestelen. Het gaat bij dit anti-allergie beddegoed om dekbedden, kussenhoezen, matrashoezen, hoofdkussens, slaapzakken, dekens en dekbedovertrekken. kortom alle beddengoed is in een anti-allergie versie verkrijgbaar, waarbij vooral het dekbed en het kussen erg belangrijk zijn in de strijd tegen huisstofmijt.

Al dit allergievrije beddengoed (en andere middelen tegen huisstofmijt) zijn te vinden bij deze beste winkels met beddengoed,


Zie ook: Meer tips slaapkamer
Menu :