Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Kunstkerstbomen - Mooie kunstbomen voor kerst

Kunstkerstbomen - Mooie kunstbomen voor kerst

Er was een tijd dat een kunstkerstboom een overduidelijk plastic boom was waarin je je ballen en lichtjes kon hangen. 's avond zagen deze kunstbomen er wel leuk uit, maar overdag waren ze vooral van plastic en overduidelijk nep.


Wat een verschil met de huidige kunstkerstbomen. Deze zijn vaak niet of nauwelijks van echt onderscheiden.

Veel van deze kunstkerstbomen zijn zelfs mooier dan echte bomen met verlichting, want ze beschikken over 'ingebouwde' verlichting. Dat houdt in dat je de lampjes wel ziet, maar de draden niet. De bedrading is namelijk in de takken van de kunstkerstboom opgenomen. Dat geeft natuurlijk een veel mooier plaatje. Net alsof de kerstboom is voorzien van echte kaarsjes.Kunstkerstbomen met en zonder verlichting


Je kunt dus kiezen voor een kunstkerstboom met of zonder verlichting. Door het ontbreken van zichtbare draden is de versie met lampjes wel erg mooi, maar misschien wil je liever je eigen lampjes gebruiken.

De meeste kunst-kerstbomen worden binnenshuis gebruikt, maar soms worden ze ook buiten geplaatst. Als je een kunstboom voor buiten koopt met verlichting, let er dan wel op dat deze kerstverlichting geschikt is voor buitengebruik.

Speciale kerstbomen en replica's

Naast de bekende grote en middelgrote kunstkerstbomen zijn er kleine kunst kerstboompjes van circa 60 tot 90 centimeter, kunstkerstbomen met roze of paarse takken, silouetbomen voor in huis of in de tuin en nog veel meer bijzondere kunstkerstbomen.

Andere kunstbomen zijn juist weer heel realistisch gemaakt. Het zijn replica's van echte kerstbomen. Deze kunstbomen zijn vaak niet van echt te onderscheiden, maar gaan wel vele jaren mee.

In de bovengenoemde winkels vind je al deze kunstkerstbomen.

Meer tips voor kerst
Menu :