Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Roomdividers, creëer aparte gedeeltes in een kamer

Roomdividers, creëer aparte gedeeltes in een kamer

Roomdivider-kasten zijn ideale meubelstukken om een kamer een totaal ander aanzien te geven. Je kunt deze roomdividers gebruiken om in een grote ruimte een besloten gedeelte te creeren, of om een kamer op een heel flexibele manier in twee delen te verdelen.


In tegenstelling tot bij een kast of kamerscherm blijft bij een roomdivider-kast het gevoel van ruimte behouden. Dit doordat zo'n soort roomdivider grotendeels open is. Als je voor een lage roomdivider kiest  hou je helemaal een open ruimte.

Kijk hier voor de beste aanbieders van mooie roomdividers

Open kast als roomdivider

De meeste roomdividers in kastvorm zijn van hout en beschikken over open vakken. Je kunt ze dus aan beide kanten als open kast gebruiken. Zo wordt de roomdivider vaak als boekenkast gebruikt. Dat is op z'n mooist als de divider breed genoeg is om er aan beide kanten een rij boeken in te zetten. Dan kijk je aan beide kanten tegen de ruggen van de boeken aan. Maar natuurlijk kun je er ook iets anders voor zetten.

Decoratie in de roomdivider

Maar de roomdivider is geen boekenkast. De meeste vakken worden dan ook niet functioneel gebruikt maar voor het plaatsen van decoratie die aan beide kanten van de kast zichtbaar is. Bijvoorbeeld vazen, een plant, beeldjes en glaswerk. Je kunt alles dat je in een sierkast of vitrine plaatst ook in een roomdivider kwijt, met als voordeel dat je pronkstukken van twee kanten zichtbaar zijn.


Ook worden er in een roomdivider-kast vaak rieten mandjes geplaatst om spullen toch onzichtbaar op te bergen.

Gevoelsmatig meerde ruimtes

Met een roomdivider deel je een kamer niet echt in tweeën, maar gevoelsmatig maak je wel aparte ruimtes in een kamer. Zo kun je de eetkamer en zitkamer enigszins van elkaar scheiden, of de kinderen een aparte speelruimte in de huiskamer geven. Ook kun je met een roomdivider in een slaapkamer een kantoorgedeelte en een slaapgedeelte van elkaar scheiden. Ideaal!

Makkelijk opnieuw op te stellen

Roomdividers in kastvorm zijn ook heel flexibele meubelstukken. Heel vaak kunnen ze zowel horizontaal als verticaal neergezet worden. Ze zijn meestal stapelbaar en je kunt er meerdere naast elkaar plaatsen. En als je op een bepaald moment geen roomdivider meer nodig hebt zet je ze gewoon tegen een wand en gebruik je ze als boekenkast of wandmeubel.

Helemaal flexibel zijn de roomdividers op wieltjes. Hiermee kun je je interieur continue aanpassen.

Kijk bij de bovengenoemde beste roomdivider aanbieders voor mooie roomdividers en hun prijs.

Zie ook: Meer woonkamer tips
Menu :