Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De haakse slijper of slijptol. Ook voor thuis.

De haakse slijper of slijptol. Ook voor thuis.

Een haakse slijper (ook wel slijptol of flex genoemd) is een stuk gereedschap dat gebruikt kan worden om metaal of steen te bewerken.


De haakse slijper / slijptol wordt vooral gebruikt voor het grovere werk zoals het doorsluipen van buizen en betonijzer. De slijptol kom je op iedere bouwplaats tegen, maar een compacte haakse slijper is ook steeds vaker in de gereedschapskast van particulieren te vinden.

Wat is een haakse slijper?

Deze elektrische slijpmachine (of slijpgereedschap op benzine) is te herkennen aan de slijpschijf die haaks staat ten opzichte van de behuizing van de motor.

De haakse slijper beschikt over een slijpschijf die met zeer hoge snelheid tegen het te slijpen oppervlak schuurt. Dit gaat met zoveel kracht en snelheid dat je hard materiaal kunt doorslijpen of wegslijpen.

Verwisselbare slijpschijven

De slijpschijven van een haakse slijper of slijptol zijn verwisselbaar. Er zijn ook meerdere soorten slijpschijven zoals slijpschijven voor steen, doorslijpschijven voor staal en afbraamschijven waarmee je bramen van staal kunt slijpen. Met een lamellenschuurschijf kun je een oppervlak helemaal glad maken en er zijn komstaalborstels voor het verwijderen van vuil en roest. Ook zijn er cirkelzagen speciaal voor een haakse slijper.

Haakse slijpers (slijptollen) zijn tegenwoordig heel betaalbaar voor klussende consumenten. Voor zo'n 75 euro heb je al een goede Bosch of Skil haagse slijper.

>>> TIP: Kijk op Beste Slijpmachine Kopen voor de goedkoopste winkels, beste slijptollen (o.a. Slijptol Top 10) en een Slijpmachine Keuzehulp.
Menu :