Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Ledspots in plaats van halogeenspots

Ledspots in plaats van halogeenspots


Halogeenspots worden veel gebruikt. Maar met ledspots is er een goed alternatief gekomen. Ledspots zijn veel zuiniger en gaan bovendien lang mee.

Ledspots dalen steeds meer in prijs

En ledspots worden steeds goedkoper. Kijk maar bij de aanbevolen lampenwinkels wat ledlampen op dit moment kosten.

Ledspots zijn heel zuinig

Ledspots zijn heel zuinig. Veel zuiniger dan halogeen. Maar let op, binnen de ledspots zijn veel verschillen in het stroomgebruik.

Ledspots gaan lang mee

Ledspots gaan ook veel langer mee dan het kwetsbare halogeen. Gemiddeld gaat een ledspot bijna twee keer zo lang mee dan een halogeenspot. Bij een gebruik van 3 uur per dag gaat een goede ledspot gemiddeld 6 jaar mee. Heel lang dus. Maar ook hier kan het sterk verschillen per led-lamp. Bij testen kwam de Philips Twistline er als beste ledspot uit.

Ledspot geven ruim voldoende licht

Je hoeft niet bang te zijn dat een ledspot minder licht geeft. Voor iedere halogeenspot is er een ledspot die zeker zoveel licht geeft. Je moet alleen wel een voldoende sterke lamp kopen. De lichtopbrengst van een ledspot wordt uitgerukt in lumen. 170 tot 200 lumen komt overeen met 30 watt. 250 tot 290 lumen met 40 watt. En zo zijn er ook sterkere en minder sterke ledspots.

Onderwerpen:
Ledspots, led spot, halogeenspots, halogeen spot.
Menu :