Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips voor bij het kopen van audiomeubels

Tips voor bij het kopen van audiomeubels

Ben je trots op je mooie stereo-apparatuur, dan berg je deze niet graag achter een deurtje op. Gelukkig is er een ruime keus uit audiomeubels waarin je niet alleen je stereoset kunt opbergen, maar waarmee je deze ook heel mooi kunt laten uitkomen in je interieur.


Hier kijken we naar verschillende soorten audiomeubels, en geven je tips en informatie voor als je van plan bent een stereoset te kopen.

Kijk voor een selectie mooie audiomeubels voor weinig geld bij de aanbiedingen van audiomeubels. Wil je je televisie ook op het audiomeubel plaatsen? Kijk dan bij de televisiemeubelen voor de beste aanbiedingen. Bij deze winkels koop je deze meubels goedkoop.

Audiomeubel of televisiemeubel

Er is wel degelijk verschil tussen een audiomeubel en een televisiemeubel. Een televisiemeubel heeft een vrij brede bovenplank waarop je een televisie kunt plaatsen. Bij een audiomeubel is dat niet nodig. Ook kan een audiomeubel iets smaller zijn. Je kunt kiezen voor een klein compact audiomeubel dat alleen geschikt is voor een mini-stereoset, maar als je losse componenten gebruikt heb je een iets bredere audiomeubel nodig.

Goedkope audiomeubels en dure audiomeubels

Audiomeubels heb je in diverse prijsklassen. Voor design-audiomeubels van geborsteld aluminium met geslepen glasplaten betaal je meer dan voor een simpel audiokastje van hout. 

Audiomeubels met zwenkwielen

Audiomeubels willen wel eens beschikken over zwenkwielen. Nu zal je niet snel met een audiomeubel door de kamer rijden, maar zwenkwielen zijn heel handig als je het meubel even een stukje opzij wil zitten om bijvoorbeeld een draad aan te sluiten. Dit komt vaker voor dan je denkt, en het is dan heel plezierig als je het meubel een stukje kunt wegrijden zodat je er goed bij kan.

Over bekabeling gesproken. Het is plezierig als het audiomeubel voorzieningen heeft om draden weg te werken. Ook 'draadloze' audioapparatuur heeft bekabeling nodig in de vorm van één of meer stroomsnoeren.


Draagvermogen van audiomeubels

Let bij het kopen ook even op het draagvermogen van iedere plank van het audiomeubel. Niet dat je het maximale draagvermogen snel zal overschrijden. Dit gebeurt eigenlijk alleen als je een zware televisie op het meubel wilt plaatsen.

Kijk in het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen van audiomeubels en televisiemeubels voor de mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Meer tips design huiskamer

Menu :