Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Klassieke secretaires en moderne schrijftafels

Klassieke secretaires en moderne schrijftafels

Een secretaire of schrijftafel is een klassieke voorloper van het moderne bureau. De klassieke secretaire beschikt over een bureaublad dat kan worden ingeschoven of ingeklapt en vele lades en kastjes om spullen in op te bergen.


Secretaires zijn voor praktisch gebruik vervangen door het bureau, maar ze zijn nog wel populair als siermeubel voor in de huiskamer. Ook duiken er tegenwoordig heel moderne varianten op van de secretaire.

Moderne meubels met de klassieke secretaire vorm

Deze moderne schrijftafels zijn veel compacter dan de klassieke secretaire, veel opvallender van kleur en gemaakt van moderne materialen. Maar zie je er de klassieke vorm van de secretaire in terug. En evenals de klassieke secretaire worden ze vooral als siermeubel gebruikt. Het zijn geen meubels voor in een kantoor of werkruimte.

Kijk hier voor aanbiedingen van klassieke en moderne secretaires

Antiek, retro, maar ook modern

De secretaire is een oud meubelstuk. Dat hoor je al aan de naam. De secretaire is vernoemd naar de secretarissen die eeuwen geleden deze meubelstukken als bureau gebruikten. Veel van deze oude secretaires zijn nog in antiekwinkels te koop, maar er worden ook nieuwe secretaires gemaakt. Deze zijn lang niet zo enorm groot meer als de antieke secretaires. Vaak zijn het kleine sierlijke schrijftafeltjes die je makkelijk in de huiskamer een plekje kunt geven, of het nu secretaires in klassieke of moderne stijl zijn.


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle schrijftafels en secretaires.
Menu :