Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Eierkokers, voor je ideale eitje

Eierkokers, voor je ideale eitje

Eieren kun je in een pannetje koken, maar het is veel makkelijker op je eieren in een eierkoker te koken. Bovendien kun je met eierkokers veel beter je ideale eitje bereiden.


Met een goede eierkoker kook je eitjes met de voor jou ideale hardheid. Hier geven we handige informatie en tips voor als je een goede elektrische eierkoker wilt kopen.

Diverse merken brengen eierkokers op de markt, bijvoorbeeld Severin, Solis, Cusinart, Krups, Princess, Bestron en Clatronic. De ene eierkoker is daarbij de andere niet. Daarom staan hieronder enkele verschillen waar je op kunt letten als je een elektrische eierkoker gaat kopen.

TIP>>> Hier koop je een goede eierkoker tegen de laagste prijs

Eierkoker met automatische uitschakeling

Een eierkoker kan vaak automatisch worden uitgeschakeld als de eieren goed behoren te zijn. Dat kan na een vooraf bepaalde tijd zijn, maar bij sommige eierkokers ook als het water in de eierkoker op is. Dit voorkomt droogkoken, en natuurlijk te harde eieren. Sommige eierkokers geven alleen een geluidssignaal.

Instelbare hardheid

Het is erg handig als je bij een eierkoker de hardheid kunt instellen. Je kiest dan voor een zachtgekookt, een hardgekookt of een medium eitje (net wat je lekker vindt) en de eierkoker bepaalt de bereidingstijd. Zo krijg je precies de eitjes die je lekker vindt.

Accessoires

Bij eierwekkers worden vaak de nodige accessoires bijgeleverd. Bijvoorbeeld een eierprikker, die voorkomt dat ee ei gaat barsten en lekken en een maatbeker om exact de juiste hoeveelheid water af te meten.

Meer dan eieren

Met sommige eierkokers kun je meer dan alleen eieren koken. Bijvoorbeeld groente stomen en zelfs eieren pocheren, bakken en tot omelet verwerken. Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor alle mogelijkheden.

Zie ook: Meer tips keukenapparaten
Menu :