Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Mobiele airco of vaste airconditioning?

Mobiele airco of vaste airconditioning?

Je hebt een airco nodig. Maar ga je voor een vast of mobiele airconditioning? Wat zijn de airco prijzen, en wat zijn de mogelijkheden?

airco thuis

Hier kun je het allemaal lezen. We geven informatie over airconditioners, over de airco prijzen en tips voor bij het kopen van een airco.

Wil je weten wat de beste aanbieders voor mobiele airco's zijn, en waar je het beste offertes kunt opvragen voor een vast airconitioning systeem? Kijk dan bij de informatie airco kopen.

Vaste of mobiele airco?

De belangrijkste keuze die je maakt is die tussen een mobiele airco of een vaste airconditioning. Een mobiele airco is zo klein en compact dat je hem makkelijk zelf kunt verplaatsen. Je kunt zo'n airco verplaatsen van de ene naar de andere kamer, en in de winter kun je hem bijvoorbeeld op zolder opslaan. Die mobiliteit is een groot voordeel, evenals de prijs. Een mobiele airco is goedkoper dan vaste airconditioning omdat je deze niet hoet te (laten) installeren.

Tegenover deze voordelen staan natuurlijk ook naderen. Een mobiele airco koelt minder goed dan een vaste airco, en een mobiele airconditioner maakt over het algemeen wat meer geluid.

Verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je een vast airco systeem, dan valt er ook nog wat te kiezen. Je hebt namelijk meerdere systemen.

Het eerste systeem is een split airco systeem. Zo'n vaste airco bestaat uit een binnendeel en een buitendeel. Het motorblok komt buiten te hangen, het koelingsgedeelte natuurlijk binnen. Het voordeel van een split airco is dat je binnen niet of nauwelijks geluid hoort en dat de airco in de kamer nauwelijks opvalt.

Een ander vast aircosysteem is een multisplit airco. Dit is een uitgebreider airconditioning systeem dat meerdere binnendelen heeft. Met een multisplit airconditioner kun je meerdere ruimtes koelen. Handig als je een airco voor je hele huis of een kantoorgebouw wilt hebben.

Mobiele airco

Maar het meest verkochte airconditioning systeem voor thuis is de mobiele airco. Dit is niet de mooiste maar wel de goedkoopste en meest eenvoudige optie. Fabrikanten als DeLonghi, Proline, Zibro, Tectro, Whirlpool, Everglades en Sharp maken goede mobiele airco's die te koop zijn bij goede elektronica winkels.
Kijk hier voor de beste aanbieders van deze mobiele airco's.


Zie ook: Meer tips airco en andere koeling
Menu :