Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Foto op hout laten printen

Foto op hout laten printen

Een foto op canvas is heel bekend. Maar wist je dat je tegenwoordig ook je foto op hout kan laten afdrukken? Een foto op hout ziet er geweldig sfeervol uit.


Je kunt kiezen uit drie soorten hout waarop je foto geprint kan worden, Vuren, larix en multiplex. Met of zonder white wash. Ieder formaat is mogelijk.

Een foto op hout moet wel door een echte specialist worden geprint. Toch is het niet echt duur. Kijk maar bij de beste aanbieders van een foto op hout.
 

Foto op hout met of zonder white wash

Een foto op hout zonder whitewash toont de houteigenschappen nog heel duidelijk. De noesten en nerven zijn bij vurenhout bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar. Bij white wash is dat veel minder het geval. Het hout is daardoor wat subtieler. De kleuren van een foto op hout zijn na een white wash ook veel levensechter, dit doordat de kleur van het hout minder doorkomt.


Foto op vurenhout

Vurenhout is de meest gevraagde soort houtsoort bij foto's op hout. Dat komt omdat dit echt foto's op hout zijn om te zien. Er wordt op plankjes geprint en de kieren tussen de planken zijn goed zichtbaar. Je kunt bij de bestelling kiezen tussen horizontale planken en vertikale planken.

Foto op larixhout

Een foto op larixhout geeft minder noesten dan bij een vurenhouten foto. Larixhout is ook veel beter geschikt voor buiten. Dee houtsoort heeft minder te lijden van vocht en zon. Hang de foto op hout buiten wel onder een afdakje.

Foto op multiplex

In tegenstelling tot een foto op vurenhout of larixhout heeft een foto op multiplex geen kieren. Deze is namelijk op één plaat geprint. Ook is een foto op multiplex goedkoop. Het nadeel is dat de foto op multiplex minder een houtsfeer uitademt.
Menu :