Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Garderobekasten (slaapkamerkasten)

Garderobekasten (slaapkamerkasten)

In een slaapkamer is een goede garderobekast / slaapkamerkast onmisbaar. Waar berg je anders alle kleding en beddengoed in op.


Wij kijken hier naar diverse soorten garderobekasten en geven tips waar op te letten als je een garderobekast wilt kopen.

Een garderobekast (ook wel slaapkamerkast genoemd) is een ruime kast die er speciaal voor is ontworpen om er veel kleding in op te kunnen bergen. Dat houdt in dat de garderobekast beschikt over veel legplanken en over de nodige ruimte om kleding op te kunnen hangen. Ook beschikt een garderobekast meestal over enkele lades voor kleine kledingstukken zoals sokken en ondergoed.

Garderobekast op maat of standaard kast
Een garderobekast kun je op maat (laten) maken maar een kant en klare garderobekast is een goedkopere oplossing. Er zijn heel veel garderobe-kasten in alle stijlen en heel veel maten. Er is dus vrijwel altijd wel een geschikte garderobekast te vinden.

Garderobekast schuifdeuren
Een garderobekast met schuifdeuren is erg praktisch. Deze garderobekasten beschikken vaak over twee schuifdeuren waarbij je de ene deur voor of achter de andere kunt schuiven. Je kunt dus maar één schuifdeur tegelijk openen, maar daar tegenover staat dat de deur niet buiten de kast schuift. Het openen van de kast kost dus geen ruimte, dus je hoeft deze ook niet te reserveren bij het inrichten.


Open garderobekast
Ook de open garderobekast kost geen ruimte, maar deze is minder geschikt voor de slaapkamer. Je ziet immers alle kleding liggen wat geen nette opgeruimde indruk maakt. Een open garderobekast kun je wel goed op een zolder of andere aparte ruimte plaatsen.

Garderobekast met spiegel
Een garderobekast wordt vaak voorzien van één of meerdere spiegels. Vooral een garderobekast met schuifdeuren biedt daar veel ruimte voor. Je kunt daarbij zelfs kiezen voor een hele spiegelwand.

Menu :