Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Computerbureaus. Ideale mix van computermeubel en bureau

Computerbureaus. Ideale mix van computermeubel en bureau

Gebruik je voor je werk een computer, maar heb je de ruimte van het bureau ook nodig voor andere werkzaamheden? Dan is een computerbureau het beste meubelstuk voor je kantoor of thuiswerkplek.


Een computerbureau biedt meer werkruimte dan een computermeubel of computertafel, en is bovendien beter geschikt voor het plaatsen van een computer, toetsenbord en monitor. Ook bij een laptop kun je veel plezier hebben van een goed computerbureau.

Een bureau met voorzieningen voor een computer

Een computerbureau beschikt vaak over een verlaagd gedeelte waarin het toetsenbord geplaatst kan worden en soms ook over een gedeelte wat juist hoger is voor de monitor. Voor het plaatsen van een printer is vaak ook ruimte gereserveerd.

Dit klink allemaal als een computermeubel, maar een computerbureau biedt veel meer ruimte om te schrijven en om papieren op uit te spreiden. Net als een gewoon bureau.

Vaak hebben computerbureaus een uitschuifbaar blad voor het toetsenbord. Deze schuif je weg als je deze niet nodig hebt.

Kijk voor goede computerbureaus voor een lage prijs in het overzicht aanbiedingen computerbureaus.


Klassiek computerbureau en modern computerbureau

Computerbureaus zijn er in tal van stijlen en tal van materialen. Je hebt klassieke computerbureaus van houtsoorten als eiken, beuken en grenen, maar ook moderne computerbureaus met veel glas en staal. Voor iedere stijl en iedere smaak zijn er goede en mooie computerbureaus te vinden.


Computerbureaus met goede opslagruimte

Sommige computerbureaus, of deze nu modern of klassiek zijn, zijn voorzien van een plank boven het bureaublad. Deze doet niet alleen dienst als verhoging om de monitor op te plaatsen, maar ook als opslagruimte voor boeken, cd's en andere media. Deze kunnen zowel op als onder de plank geplaatst worden zodat je veel ruimte hebt voor je schijven en naslagwerken.

Natuurlijk beschikt een goed computerbureau ook over de nodige lades en/of kastjes. Hij doet immers niet alleen dienst als computertafel maar ook als bureau. Mocht je vertrouwelijke papieren of media hebben kies dan voor een computerbureau waarvan een kastje of lade op slot kan.


Computerbureaus op wielen

Het zal  niet voor iedereen van belang zijn, maar sommige computerbureaus zijn verrijdbaar omdat er wieltjes onder staan. Dankzij deze zwenkwieltjes kun je het bureau snel en makkelijk wegrijden. Dit is handig als je een computerbureau gebruikt in de ruimte die ook andere functies heeft.

Uitschuifbare plank voor het toetsenbord

Populair bij computerbureaus, computertafels en computermeubels is de toetsenbord-houder of de plank waarop het toetsenbord staat. Deze zorgt er voor dat je het toetsenbord weg kunt schuiven als je deze niet nodig hebt.


Dit heeft wel als nadeel dat het toetsenbord lager staat dan het bureaublad. Niet iedereen vindt dit plezierig. Als je kiest voor een computerbureau met uitschuifbaar toetsenbord-gedeelte, hou er dan rekeing mee dat deze plank dusdanig breed is dat je er ook met de muis op kunt werken. Het is niet prettig als de muis hoger ligt dan het toetsenbord.

Kijk voor goede computerbureaus voor een lage prijs bij de bovengenoemde beste aanbieders van kantoormeubelen.

Zie ook: Meer tips kantoor en werkplek

Onderwerpen
Moderne computermeubels, goedkope computerbureaus, computermeubel, op wielen, computerbureau, design computertafel, hout, glas, computer meubel.
Menu :