Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Kokend water uit de kraan met een Quooker kokend waterkraan

Kokend water uit de kraan met een Quooker kokend waterkraan

Geen zin meer om iedere keer water te koken als je aan het koken bent of als je thee wilt zetten? Geen nood, met een Quooker kokend waterkraan komt het kokende water gewoon uit je kraan.


De Quooker Combi is een kokend waterkraan en boiler in één. Uit één reservoir in het keukenkastje komt zowel warm water als kokend water. Je kunt echter ook kiezen voor een Quooker die alleen het kokend water verzorgd.

Er zijn twee variaties op de Quooker. Je hebt ze met een aparte warm waterkraan en een aparte kokend waterkraan of het aanrecht, en je hebt ze met één kraan voor zowel warm als kokend water.

De Quooker Basic, Classic, Design en Modern zijn allemaal kranen die zowel het kokende water als het gewone warm water leveren, dit wordt ook wel Quooker Fusion genoemd. Bij de Quooker Twintaps modellen komen er twee aparte kranen op je aanrecht te staan. Twintaps zijn de Quooker Nordic Round en de Nordic Square.

Kijk hier voor de winkels waar je het best Quooker kranen voor kokend water kunt kopen

Een reservoir met kokend water, dat is toch een energievreter? Dat zou je zeggen, maar dat is absoluut niet het geval. Volgens Quooker gebruikt hun kokend water kraan in de stand-by stand door een geoctrooieerde hoogvacuümisolatie slechts 5 cent per dag. Voor dat luttele bedrag heb je dan wel de hele dag kokend water tot je beschikking! Voor de extra kosten hoef je je deze luxe dus niet te ontzeggen.

De officiele Quooker kraan is 60% zuiniger dan andere kokend waterkranen. De Quooker Combi kranen zijn nog zuiniger omdat die voorkomen dat het gewone warme water elders vanuit huis aangevoerd moet worden.

Het idee van de Quooker kranen dateert niet van de laatste jaren. De eerste Quookr werd al in 1973 op de markt gebracht. De uitvinder Henri Peteri kwam op het idee toen hij bij Unilever betrokken was bij de ontwikkeling van Lipton instant soep. Hij vond het belachelijk dat de poeder in vijf seconden werd omgetoverd tot soep, maar dat het benodigde water er vijf minuten over deed om te kopen. Hij werkte drie jaar aan zijn kokend water kraan voor er een goed werkend model gemaakt kon worden.

Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 210.000 Quookers in gebruik.
Menu :