Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Tips en informatie over barkrukken en barstoelen

Tips en informatie over barkrukken en barstoelen

Barkrukken zijn meubelstukken die je in verbazend veel huizen tegenkomt. Deze barkrukken, die een hogere zithoogte hebben  dan gewone krukken, worden vaak aan een bar in een keuken geplaatst, maar ook bij een kookeiland. De grote populariteit van het kookeiland stuwt ook de verkoop van barkrukken omhoog.


Wij kijken hier naar wat er allemaal aan barkrukken en barstoelen te koop is, waar je deze goedkoop kunt kopen en geven tips en informatie die handig is als je barkrukken wilt kopen.

Overzicht meer dan 2.400 barkrukken

Ben je op zoek naar mooie barkrukken. Of dat nu goedkope barkrukken zijn of mooie design barkrukken, kijk eerst eens in het overzicht met aanbiedingen van barkrukken. Daarin zie je wat er allemaal te koop is en wat het kost. Je vind hier namelijk ruim 2.400 verschillende barkrukken!

Barkrukken met leuning

Barkrukken heb je in tal van vormen. Je hebt eenvoudige barkrukken zoals je deze ook in kroegen en bars tegenkomt, met alleen een houten of stoffen zitting op vier schuine poten, maar je hebt ook veel barkrukken die voorzien zijn van een leuning. Eigenlijk zou je deze barstoelen moeten noemen want in feite is het een stoel op hoge poten. Je hebt zelfs barkrukken met armleuningen en barkrukken die de vorm van een kuipstoeltje hebben.

In hoogte verstelbare barkrukken

Je kunt barkrukken kopen die qua hoogte precies passen bij de bar of tafel waar ze aan komen te staan, maar meer flexibiliteit heb je met in hoogte verstelbare barkrukken en barstoelen. Deze zijn niet alleen veel praktischer als je de barkruk eens op een andere plaats wil gebruiken, maar ze zijn ook makkelijk aan te passen aan grote of kleine gebruikers die de barkruk zodoende op hun eigen lengte kunnen instellen. Het merendeel van de moderne barkrukken en barstoelen is in hoogte verstelbaar.

Houten barkrukken

Bij houten barkrukken is dit minder vaak het geval dan bij metalen barkrukken. Houten barkrukken zijn traditioneel van vormgeving en worden meestal gebruikt bij een houten bar van een "thuiskroeg". De meeste barkrukken die tegenwoordig verkocht worden zijn van metaal, leer (of lederlook) en/of kunststof en kunnen bestempeld worden als design barkruk.

Design barkrukken

Design barkrukken zijn moderne barkrukken. Met hun moderne uitstraling passen ze perfect in een modern interieur. Ze worden vooral in eetkeukens en open keukens gebruikt. Zoals de naam aangeeft is het uiterlijk bij design barkrukken erg belangrijk. Maar design barkrukken en design barstoelen zien er niet alleen heel mooi uit, ze zijn vaak ook veel comfortabeler. Design barkrukken en barstoelen zijn vaak ergonomisch gevormd, voorzien van een leuning en in hoogte verstelbaar.

Barkrukken keuken

Zoals we al aangaven worden de meeste barkrukken tegenwoordig niet in een bar maar in de keuken gebruikt. Vaak aan een kookeiland zodat de kok tijdens het eten koken gezelschap heeft en waar even snel en makkelijk een maaltijd genuttigd kan worden. Ook zien we in moderne eetkeukens vaak hoge eettafels waaraan barkrukken kunnen worden geplaatst.

Wil je weten wat er allemaal aan barkrukken en barstoelen te koop is, en wat deze kosten? Kijk dan bij de bovenstaande aanbiedingen van barkrukken. Daar vind je ze allemaal.

Zie ook: Meer tips en informatie keuken
Menu :