Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wat is de beste brandmelder?

Wat is de beste brandmelder?

Een rookmelder is verplicht op iedere verdieping in huis. En als je een brandmelder plaatst wil je natuurlijk een goede betrouwbare brandmelder. Hier de beste brandmelder uit de test en andere goede brandmelders.

Beste rookmelder test

Als je een rookmelder / brandmelder koopt wil je natuurlijk wel een brandmelder van goede kwaliteit. Je moet immers wel op je rookmelder kunnen vertrouwen. Daarom hier informatie over de beste brandmelder.

Beste Brandmelders Kopen

Bij de aanbiedingen rookmelders vind je aanbiedingen van brandmelders bij de beste winkels waar je goedkoop goede brandmelders kunt kopen. Een andere aanrader zijn de testen van brandmelders die geplaatst zijn op TestResults.nl. Hier vind je tests van brandmelders door diverse organisaties.

Rookmelders

De optische rookmelder is de meest verkochte brandmelder. Deze rookmelder kan meten of er ook ontwikkeling is. Het inademen van rook is giftig en kan zelfs dodelijk zijn, bijvoorbeeld als je het in je slaap inademt en zodoende niets merkt.

Meer geavanceerde brandmelders kunnen ook koolmonoxide waarnemen.

Brandmelder op batterijen

De meeste brandmelders werken op batterijen. Deze brandmelders zijn veel makkelijk te installeren en eventueel te verplaatsen. Een nadeel is dat de batterijen leeg kunnen raken. Gelukkig gebruikt een brandmelder weinig stroom en geven ze goed aan wanneer de batterij laag raakt.

Alkalinebatterijen gaan langer mee dan 9V of 3V batterijen. Maar het langste uithoudingsvermogen hebben lithium batterijen. Deze kunnen wel 10 jaar meegaan. Deze batterijen (en daarmee brandemelders met een lithium batterij)  zijn daarom wel duurder.

Koppelbare brandmelders

Duurdere brandmelders kun je draadloos koppelen. Je kunt dan meerdere brandmelders in huis installeren en als één brandmelder rook (of eventueel koolmonoxide) constateert slaan alle brandmelders alarm.

Kijk op het bovenstaande Beste Rookmelder Kopen voor de beste brandmelders.

Zie ook: Alarmsystemen en brandmelder tips

Onderwerp:
Informatie over goede brandmelders met de beste brandmelder uit de test, andere goede rookmelders en brandmelder aanbiedingen bij de beste winkels. 
Menu :