Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Kinderbed kopen. Tips en informatie

Kinderbed kopen. Tips en informatie


Een goed kinderbed is erg belangrijk. Niet alleen voor een goede nachtrust, maar ook voor een goede houding tijdens het slapen. Daarom hier enkele tips voor bij het kopen van een goed kinderbed.

 • Je kunt kiezen voor een bed in een "volwassen maat" (meestal 90 centimeter bij 2 meter) of voor een kindermaatje. Het bed is dan bijvoorbeeld maar 1.65 lang. Een volwassen bed kun je langer gebruiken en is niet slechter voor het kind dan een speciaal kinderbed. Functioneel gezien is dit dus de beste keuze. Maar misschien wil je ruimte sparen of vind je een kinderbed gewoon leuker.
   
 • Goedkoop een goed bed kopen? Kijk in het overzicht met alle kinderbedden voor circa 1.500 goede en mooie kinderbedden 
   
 • Of kijk bij de beste woonwinkels voor goede aanbieders van speciale kinderbedden.
   
 • Een kinderbed kan ook op je groei gekocht worden, en meegroeien met het kindje. Kies dan voor een kinderbed dat verlengd kan worden door het uit te trekken. Hou er wel rekening mee dat je het matras wel moet vervangen.
   
 • Als ruimte een probleem is, kan een hoogslaper een goede oplossing zijn. Hieronder kun je een kast en een bureau plaatsen, of een speelruimte maken.
   
 • Bij veel kinderbedden zie je een verhoogde rand om het bed. Dit is nuttig, want het voorkomt dat het kind uit het bed kan vallen. Vooral bij een hoogslaper is dit erg belangrijk.
   
 • Voor het gezond liggen is het matras bijzonder belangrijk. Het matras bepaalt het ligcomfort. Een slecht matras kan bijvoorbeeld rugklachten veroorzaken. Een matras moet minimaal 8 centimeter dik zijn, en bij kleine kinderen mag het niet te zacht zijn. Dan kunnen ze namelijk stikken als ze hun gezicht in het matras drukken. Kijk hier voor de beste matrassen tegen een lage prijs.
   
 • Tussen het matras en de zijkanten van het kinderbed mag niet meer dan 2 centimeter ruimte zitten. Het matras moet namelijk wel goed op zijn plek liggen.
   
 • Gebruik geen plastic hoes om het matras. Een matras moet luchten.
   
 • Ook de lattenbodem is belangrijk voor het comfort en de gezondheid. De lattenbodem zorgt er voor dat er goede ventilatie van onderaf is. Maar let op dat de lattenbodem niet te ver doorzakt.
   
 • Let bij een kinderbed op scherpe randen en hoeken. Een goed kinderbed heeft deze niet. Let ook (tijdens het gebruik) op splinters en verf die loslaat.


Zie ook: Meer tips slaapkamer


Onderwerp:
Hier vind je tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste kinderbed. De keuze uit goede kinderbedden is zeer groot. We hebben aanbiedingen van circa 1.500 kinderbedden, met alle gegevens, specificaties, laagste prijs, een review en ervaringen van gebruikers. Selecteer daar je beste kinderbed en koop dit beste kinderbed goedkoop.

Menu :