Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kast voor de kinderkamer

Kast voor de kinderkamer

Op een kinderkamer slingeren heel wat spullen rond. Speelgoed, kleding, boeken, ... goede opbergmogelijkheden zijn belangrijk op een kinderkamer.


Dat betekent al snel dat er een kast op de kinderkamer geplaatst moet worden. Een kast biedt immers de meeste opbergruimte. Maar wat voor kast? Hier geven we tips en informatie met betrekking tot een leuke kast op de kinderkamer.

Kinderen zien hun speelgoed graag staan

Op kinderkamers wordt vaak gebruik gemaakt van open of halfopen kasten. Kinderen zien hun speelgoed namelijk graag staan. Boekenkasten worden daarom regelmatig als kast op de kinderkamer gebruikt. Soms zelfs vitrinekasten. Deze hebben als voordeel dat je het speelgoed wel ziet, maar dat ze stofvrij zijn weggeborgen.

Verf en stickers voor een persoonlijk tintje

Een persoonlijke kast op de kinderkamer is natuurlijk extra leuk. Verf bijvoorbeeld samen met de kinderen figuren op de kast of maak zelf stickers. De kast een kleurtje geven is weinig werk en kan een totaal andere (en gewenste) uitstraling geven. Wees op een kinderkamer niet bang om de kast in felle kleuren te verven en om gebruik te maken van sterke contrasten. Verf de muren bijvoorbeeld in zachte tinten, en de meubels in een felle hardere kleur.

Leuke kasten voor de kinderkamer

Kijk voor leuke kasten voor op de kinderkamer tegen lage prijzen bij de beste online winkels voor de kinderkamer.

Zie ook: Meer tips kinderkamer inrichten
Menu :