Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Opzetwastafel. Tips en informatie.

Opzetwastafel. Tips en informatie.

De opzetwastafel treffen we steeds vaker in nieuwe badkamers aan. Een opzetwastafel is een losse wastafel die op een badkamermeubel of andere kastje kan worden geplaatst.


Een opzetwastafel is een echte eyecatcher in de badkamer. Bovendien zorgen opzetwastafels voor veel vrijheid bij het ontwerpen en samenstellen van je nieuwe badkamer.

Ruim 150 opzetwastafels

Kijk bij de aanbiedingen van alle opzetwastafels voor alle mogelijkheden en prijzen van opzetwastafels. Je vindt daar meer dan 150 wastafels die je op een meubel kunt plaatsen. Je kunt de wastafels op tal van manieren selecteren om zo de voor jou beste opzetwastafel tegen de laagste prijs te vinden.

Villeroy & Boch Loop opzetwastafel

Stijlvolle wastafels

Een opzetwastafel kan diverse vormen hebben. Vaak is het een schaal met aan de onderkant een afvoer. Boven deze schaal wordt dan een kraan geplaatst, los van de opzetwastafel. De wastafel kan over een overloop beschikken (wel zo veilig), maar deze wordt uit esthetisch oogpunt vaak weggelaten.

Deze schalen zien er erg stijlvol uit in de badkamer, maar er zijn ook veel opzetwastafels die de vorm hebben van een gewone wastafel, met overloop en met een mengkraan op de wastafel zelf. Het grote voordeel van zo'n opzetwastafel ten opzichte van een compleet wastafelmeubel is dat je bij een opzetwastafel zelf kunt bepalen hoe de onderkast er uit komt te zien. Ook kun je hem op een plank of tafel plaatsen.


 Villeroy & Boch opzetwastafels

Een heel grote fabrikant van opzetwastafels is het Duitse Villeroy & Boch. V&B maakt meerdere series opzetwastafels in meerdere vormen. Zo is er de ronde Villeroy & Boch Architectura, een eenvoudige maar stijlvolle opzetwastafel zonder kraangat en - naar keuze - zonder of met overloop.

Villeroy & Boch Architectura opzetwastafel

De Villeroy & Boch Memento wastafel is een opzetwastafel met een traditioneel uiterlijk (inclusief kraan en overloop) terwijl de Villeroy & Boch Loop wastafels een speelsere vorm hebben. Deze design opzetwastafels hebben ook geen kraan.

Villeroy & Boch Memento opzetwastafel

Andere merken voor een opzetwastafel

Maar er zijn meer fabrikanten die opzetwastafels maken. Bijvoorbeeld Duravit, Forzalaqua (opzetwastafels van natuursteen), Laufen, Blinq, Alape, Bette Bowl en Bruynzeel. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen of bij de beste badkamer winkels voor alle prijzen en mogelijkheden.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :