Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Raamdecoratie voor de woonkamer

Raamdecoratie voor de woonkamer

De eisen die je aan raamdecoratie stelt kunnen per kamer verschillen. Zo hoeft raamdecoratie voor de woonkamer niet zo goed te verduisteren terwijl dat voor de slaapkamer vaak wel belangrijk wordt  gevonden.


Wij kijken hier naar verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie voor de woonkamer.

Al deze raamdecoratie kan voordelig gekocht worden bij Raambekleding Nederland en andere winkels uit het overzicht van Beste winkels voor gordijnen en raamdecoatie.

Houten jaloezieën en lamellen

Heel populaire raamdecoratie voor de woonkamer zijn houten jaloezieën. Heel mooie raamdecoratie ook, want houten jaloezieën en houten lamellen zijn rustiek en sfeervol. En functioneel zijn ze ook, want  houten jaloezieën en lamellen zijn niet transparant dus een uitstekende manier om zonlicht en ander hinderlijk licht buiten te houden. En als je de lamellen opent heb je toch al het daglicht dat je wenst in huis.


Houten shutters

Shutters zijn jaloezieën met nog meer mogelijkheden. Je kunt met houten shutters de lichtinval nog beter regelen. Je kunt de bovenzijde en de onderzijde van de shutter namelijk los van elkaar regelen. Zo heb je dezelfde stijlvolle en gezellige houten raamdecoratie en nog betere mogelijkheden om het licht te regelen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen voor de woonkamer heb je in tal van soorten. Deze raamdecoratie heb je van doorzichtige vitragestof maar ook als verduisterende raambekleding. Ook heb je ze in tal van stijlen en stofsoorten. Wat het meest geschikt is hangt vooral af van de stijl van inrichten van de huiskamer. Bij een klassiek ingerichte woonkamer passen heel andere gordijnen dan bij een moderne huiskamer.


Plissegordijnen

Plissegordijnen kom je veel tegen bij huizen die direct aan een stoep grenzen. Het is namelijk een ideale manier om nieuwsgierige blikken buiten te houden. Dit betreft dan plissegordijnen in een top down bottom up uitvoering. Deze kun je in het midden van het raamkozijn ophangen zodat ze zowel aan de bovenkant als aan de onderkant geopend kunnen worden. In het midden (op ooghoogte) kun je ze dan sluiten.


Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om raamdecoratie te kopen voor al deze jaloezieen, gordijnen en andere raamdecoratie.

Foto's: Luxaflex


Menu :