Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Regendouche: Tips en informatie

Regendouche: Tips en informatie


Een regendouche (ook wel stortdouche genoemd) is een accessoire die in heel veel nieuwe badkamers ingebouwd wordt. Maar een verbouwing is niet nodig om van een regendouche te genieten, je kunt ook je bestaande douchekop vervangen. Hier tips en informatie over de regendouche.

Natuurlijk, verkwikkend en ontspannend

Een regendouche geeft je het gevoel dat je met je naakte lichaam in een warme regenbui staat. Dat voelt heel natuurlijk, verkwikkend en ontspannend aan. Als je éénmaal een regendouche gewend bent wil je nooit meer terug naar de iele straal van een gewone douche.

Voordelig een regendouche kopen

Regendouches zijn niet zo ingewikkeld als ze lijken. Daarom vallen de prijzen reuze mee. Vooral gezien de luxe die ze bieden. Kijk bij de aanbevolen winkels voor een goede regendouche tegen een lage prijs.

Formaat regendouche

Regendouches zijn er in allemaal verschillende formaten. Je hebt ze met een diameter van 15 centimeter, maar er zijn ook regendouches met een diameter van 50 centimeter. Hoe breder de regendouche, hoe breder de "regenbui"(en hoe groter de luxe). Maar een grotere diameter kost natuurlijk ook meer water.

Waterverbruik regendouche

Over waterverbruik gesproken, het zal je niet verbazen dat een regendouche meer water gebruikt dan een gewone douche. Je kunt het verbruik van water en gas beperken door te kiezen voor een wat kleinere diameter en/of voor een ecologische regendouche. Een gewone douchekop gebruikt zo'n 11 liter water per minuut, een ecologische regendouche 17 liter. Dat verschil is dus te overzien, vooral gezien de luxe die je van een regendouche krijgt.

Capaciteit warm water

Let bij de aanschaf van een (grote) regendouche ook even op de capaciteit van je boiler, geiser of combi-ketel. Deze moet immers genoeg warm water kunnen aanvoeren voor een warme douche. Bij een oude niet al te krachtige ketel in combinatie met een grote regendouche kan dit soms een probleem zijn. Bij iedere regendouche staat de gevraagde capaciteit vermeld, en bij iedere combiketel of boiler kun je de opbrengst nagaan.

Capaciteit doucheputje

Let ook even op de waterafvoer. In incidentele gevallen kan er in een bestaande douche een doucheputje zitten die het water van een grote regendouche niet snel genoeg kan verwerken.

Installatie regendouche

We schreven als dat een regendouche niet ingewikkeld is. Het is eigenlijk een douchekop in een andere vorm. Ook het installeren is daarom heel eenvoudig. Dat is niet lastiger dan het installeren van een gewone douchekop. Wil je de regendouche tegen het plafond hangen, dan wordt de installatie natuurlijk wat lastiger, maar niet lastiger dan het installeren van een lamp.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle informatie en prijzen.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :